4 Nederlands-Belgische strijkers-talenten

Matinee Concert

EnAccord Strijkkwartet
19 jan ’20
11:00

Het Nederlands-Belgische EnAccord Strijkkwartet staat al twintig jaar garant voor energiek en krachtig spel, technische topkwaliteit en een intense muzikale beleving.

De leden van het EnAccord Strijkkwartet bundelen in hun spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving. Het kwartet weet haar publiek mee te slepen door haar dynamische en expressieve vertolkingen van de prachtige meesterwerken die het strijkkwartetgenre rijk is. Door hun oog voor details in de partituur, hun uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie vertellen zij de luisteraar een fris en intrigerend verhaal.
 

In haar inmiddels 20-jarige bestaan heeft het EnAccord Kwartet bekendheid verworven onder andere door het winnen van prijzen bij diverse concoursen, zoals het Charles Hennen Concours, het Vriendenkrans Concours en de concertserie ‘Het Debuut’. Ook internationaal gooiden zij hoge ogen bij concoursen in Wenen en Trondheim. In 2010 ontving het EnAccord Kwartet de Kersjes Prijs, een prestigieuze prijs van 50.000 euro, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek.
 

Het kwartet studeerde aan de Hochschule für Musik in Keulen bij de leden van het Alban Berg Quartett en volgde door de jaren heen talloze cursussen en masterclasses bij diverse gerenommeerde kwartetten.
 

Het EnAccord Strijkkwartet is een geliefde gast op kleine en grote kamermuziekpodia in België en Nederland. Zij speelden in bekende concertseries zoals ‘Het Zondagochtendconcert’ en ‘Jonge Nederlanders’ van het Concertgebouw in Amsterdam, in het Concertgebouw in Brugge en de Handelsbeurs te Gent en zij traden op tijdens festivals als ‘Festival Classique’ in Den Haag, het Grachtenfestival in Amsterdam, ‘November Music 2015’ in Den Bosch en het ‘Glow Festival’ in Eindhoven.
 

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk , Wilde Westen vzw & Legato vzw.
 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring