za 8 feb ’20 20:15
5 dansers dagen de tijd uit

Time Takes The Time Time Takes

Guy Nader & Maria Campos
8 feb ’20
20:15

Het dwingende tikken van de tijd, verbeeld in een hypnotiserende dynamische dansvoorstelling die het evenwicht van de dansers op de proef stelt.

‘Time Takes The Time Time Takes’ is een weerspiegeling van het cyclische ritme van tijd. De Libanees-Spaanse Guy Nader en Maria Campos creëren met hun zeer dynamische dansstijl een menselijke perpetuum mobile. Afgemeten bewegingen en klokachtige herhalingen met de slinger als Leitmotiv tonen aan dat tijd de mens altijd in zijn greep heeft. ‘TTTTTT’ is een fysieke uitdaging voor de vijf dansers, waaronder ook de twee choreografen. Op elektronische live muziek van Miguel Marin ontstaat een avond die "fantasierijk, dicht bij het lichaam en precies het fenomeen van de tijd beschrijft" (tanznetz.de).

Guy Nader en Maria Campos zijn afzonderlijk én als duo al jaren graag geziene gasten op internationale dansfestivals in Europa en het Midden-Oosten. Nader en Campos richtten hun gezelschap GN/MC op in 2006 en zijn sindsdien hun artistieke taal blijven vernieuwen door steeds nieuw terreinen te exploreren en te experimenteren met bewegingen uit het dagelijkse leven. Hun werken ontvingen al meerdere prijzen. Met deze voorstelling maakten ze hun Julidans-debuut in Amsterdam.

De pers over 'Time Takes The Time Time Takes':

* "Tik. Tak. Tik. Tak. Twee paar benen zwaaien als een metronoom door de lucht. Heen en weer gaan ze tussen de mensen die hen in de lucht houden. Alsof een gigantische pendel het publiek daar in de zaal, dat gehoorzaam meekijkt, probeert te hypnotiseren." (Carolien Verduyn - Theaterkrant ★★★★)
 

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. CC De Spil Roeselare i.h.k.v. Bij de Buren.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Inleiding om 19:30 in Arenatheater

Onderdeel van:
Take a risk

Credits

Concept: Guy Nader & Maria Campos. Regie: Guy Nader. Van & met: Maria Campos, Guy Nader, Lisard Tranis, Roser Tutusaus & Magí Serra. Muziek: Miguel Marin. Lichtontwerp: Israel Quintero & Lidia Ayala. Lichtregie: Albert Glas. Kostuums: Viviane Calvitti, GN | MC. Productie: Raqscene. Coproductie: Mercat de les Flors. Met ondersteuning van: Graner- fàbrica de creació, L’Estruch, CO2 Festival, La Caldera, Paso a 2 and Universidad Carlos III , Collaboration: Department of Culture – Generalitat de Catalunya, INAEM/Ministry of Culture, AC/E (PICE). Met dank aan: Miquel Fiol, Fàtima Campos, Bush Hartshorn, Alexis Eupierre, Creation first phase with dancers: Francesco Barba, Charlotte Mathiessen, Thais Hvid.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring