Plastiek Bertrand (c) Phile Deprez
zo 9 feb ’20 15:00
Rommel komt tot leven in dit creatieve stuk

Plastiek Bertrand (4+)

Kopergietery, KGbe & Beeldsmederij De Maan
9 feb ’20
15:00
  • zo 9 feb ’20
    15:00
    Schouwburgzaal

Een muzikale, beeldende ontdekkingsreis voor de allerkleinsten in een wereld waar terug zin wordt gegeven aan wat werd weggegooid.

Bertrand is van plastiek.
Bertrand wil echter alles zijn,
behalve plastiek.

Samen met zijn leger aan rommel en afgewezen voorwerpen, gaat hij op zoek naar de schoonheid in dit ‘niets’. De kapotte stofzuiger, die lelijke rok, een plastieken zak, zelfs mama’s oude tandenborstel...
Wat weggeworpen werd, komt tot leven.
Wat aan de kant geschoven werd, mag weer mee doen.
Wat niet meer mocht bestaan, krijgt terug een ziel.

Kostuumontwerpsters Leentje Kerremans en Valerie Le Roy delen een grote liefde voor de pracht en humor van alledaagse, ‘stomme’ dingen. Samen met theatermakers Michiel Soete, Nona Demey en muzikant Janko Beckers vissen ze in die zee van ogenschijnlijke prullen naar geheime vermommingen en dubbele levens. Ze komen boven met een uiterst visuele vangst die de nieuwsgierigheid van jonge kinderen extra zal kriebelen.

De pers over 'Plastiek Bertrand':
* "Kattenkwaad met huisraad"(★★★★ De Standaard 23/12/'19 - Filip Tielens)

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Credits

Concept & creatie: Leentje Kerremans & Valerie Le Roy. Spel: Nona Demey & Michiel Soete. Coaching: Stef De Paepe & Johan De Smet. Muziek: Janko Beckers.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring