do 20 feb ’20 20:15
Over alle aspecten van pijn lijden

Anatomie van de pijn

NTGent & Sontag / Lies Pauwels
20 feb ’20
20:15
  • do 20 feb ’20
    20:15
    Schouwburgzaal

Na het bejubelde 'Het Hamiltoncomplex' die regisseuse Lies Pauwels maakte bij hetpaleis, maakt ze nu een voorstelling voor NTGent over leven met pijn en de pijn van het leven.

Het verleden doet pijn. Het heden doet pijn. En er is eigenlijk geen verandering. Of is pijn de voorbode van verandering?

Regisseuse Lies Pauwels maakt een voorstelling over een leven met pijn en pijn in het leven. Pijn als symfonie, als eenzaam experiment, als pijnlijke blooper, eeuwig of acuut, als demon of als bevrijding, als label of als voorspeller van onheil. Pijn staat niet op zichzelf, het is soms een manier van zijn. Deze voorstelling bouwt op de ervaringen van mensen die pijn lijden omdat ze met een specifieke aandoening geboren zijn of in de loop van hun leven met pijn geconfronteerd werden, zowel lichamelijk als mentaal. Samen met vier podiumkunstenaars ontleden ze pijn en zijn metaforen. Samana, de organisatie die de belangen behartigt van patiënten met een chronische ziekte en hun mantelzorgers, ondersteunt en begeleidt dit project.
 

Lies Pauwels is regisseuse en actrice. Ze werkte nauw samen met Alain Platel en Arne Sierens en was te zien in de trilogie ‘Moeder en kind’, ‘Bernadetje’, ‘Allemaal indiaan’, en speelde bij Tg STAN, Dood Paard, Toneelhuis en Noord Nederlands Toneel. In 2013 richtte ze Sontag op, een platform waarmee ze haar werk als maker en als speler wil verbinden aan verschillende artistieke partners. Als regisseur maakte ze binnen CAMPO/ Victoria: ‘Club Astrid’, ‘White Star’ en ‘Venizke’. Internationaal maakte ze voorstellingen voor National Theatre of Scotland, Manchester International Festival in Torun Poland. In 2013 maakte ze Het Hamiltoncomplex voor Hetpaleis.

De pers over 'Anatomie van pijn':

* Recensie Charlotte De Somviele (e-tcetera)

* "Theater dat zeer doet" (De Standaard)

* Interview met Rein Decoodt (Klara)

* Interview met Lies Pauwels & cast (Subbacultcha)

* Bekijk hier de reportage van VRT NWS van maandag 09 december.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Inleiding om 19:30 in Arenatheater

Onderdeel van:
Selecteer vier

Credits

Regie: Lies Pauwels. Spel: Nog te bepalen. Productie: NTGent, Sontag & Samana.
Dit podiumwerk werd gerealiseerd met steun verkregen via de Belgische Tax Shelter.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring