za 7 mrt ’20 20:15
Een hulde aan een geniale componist

Beethoven 7

Brussels Philharmonic o.l.v. Alexei Ogrintchouk
7 mrt ’20
20:15

Wie is de vaakst uitgevoerde componist? Ludwig van Beethoven inderdaad. In 2020 vieren we zijn 250ste verjaardag en daarom brengt Brussels Philhamronic hulde aan dit muzikaal genie!

Pop quiz: wie is de meest uitgevoerde klassieke componist?
Ludwig van Beethoven, inderdaad. In 2020 vieren we zijn 250ste verjaardag, en wordt wereldwijd hulde gebracht aan het muzikale genie en de radicale kunstenaar die hij was, en zijn blijvende impact die tot op vandaag inspireert.
 

Beethoven wist met al zijn symfonieën te scoren, en ook zijn zevende loste de hoge verwachtingen in. Ook al was hij al doof, hij vatte de heroïek en pure kracht van de muziek feilloos – het genie liet zich niet opsluiten in zijn doofheid en pende een meesterwerk neer. Hier en daar waren er kritische stemmen die Beethoven na dit werk rijp vonden voor het gekkenhuis, maar het publiek hield meteen van de ritmische elementen, de spontaniteit en vooral het pakkende allegretto. Wagner noemde de Zevende zelfs de ‘apotheose van de dans’.
 

Dansen voedden ook Dvořáks repertoire. Net voor de bekende Slavische Dansen componeerde hij zijn Serenade voor blazers, geïnspireerd door die van Mozart. Dvořák brengt de rijke muzikale avonden uit de oude Tsjechisch kastelen en paleizen weer tot leven, en laat in de weelderige salons polka’s, menuetten en volksdansen de revue passeren.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Wilde Westen vzw.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

I.h.k.v. Festival van Vlaanderen Kortrijk

Onderdeel van:
Festival Kortrijk

Programma

Antonín DvořákSerenade for Winds in d, op. 44
Ludwig van BeethovenSymfonie nr. 7 in A, op. 92

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring