wo 11 mrt ’20 20:15
Een uiteenlopende groep ontmoet elkaar op scène

Move (on)

Tg STAN & Kloppend Hert
11 mrt ’20
20:15

‘Move (on)’ is een ontmoeting van een diverse groep spelers en performers. Een internationaal gezelschap deelt de scène in deze samenwerking tussen de theatercompagnies tg STAN en Kloppend Hert en het nomadische kunstencentrum Moussem. Wat ze gemeen hebben? Een passionele liefde voor Arabische literatuur, hedendaags én klassiek.

Het vertrekpunt van 'Move (on)' is de ontmoeting van een groep spelers en performers die vanuit hun verschillende artistieke praktijk gezamenlijk antwoorden zoeken op vragen die voor hen noodzakelijk zijn.

Voor deze nieuwe voorstelling delen Btissame Bourrich, Evgenia Brendes, Issam Dakka, Jolente De Keersmaeker, Youness Khoukhou, Olga Mouak, Haider Al Timimi en Frank Vercruyssen de scène. Om de inhoudelijke basis te versterken gaat STAN namelijk een samenwerking aan met Moussem en Kloppend Hert. Vanuit een gedeelde liefde voor Arabische literatuur zal Moussem een klankbord zijn en het gezelschap een brede waaier van hedendaagse en klassieke teksten aanreiken uit de MENA regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika). Ook Kloppend Hert, het gezelschap rond Haider Al Timimi, is een belangrijke partner in deze creatie. Kloppend Hert streeft naar culturele hybriditeit, naar een grensoverstijgende ruimte waar meerdere invloeden kunnen samensmelten tot één geheel.

Maar het begint bij het begin, een open speelveld en gesprek. Waar zullen we het over hebben? Dat is de vraag. Of er een antwoord is op deze vraag, ziet u in 'Move (on)'. Of misschien is de vraag zelf wel het antwoord.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Inleiding om 19:30 in Arenatheater

Onderdeel van:
Selecteer vier

Credits

Van & met: Btissame Bourrich, Evgenia Brendes, Jolente De Keersmaeker, Olga Mouak, Haider Al Timimi, Issam Dakka, Youness Khoukhou & Frank Vercruyssen. Productie: tg STAN.  Coproductie: Kloppend Hert, Moussem, Toneelhuis & Vooruit.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring