Softies © Clara Hermans
vr 13 mrt ’20 19:00
Soft wordt het nieuwe stoer

Softies (6+)

fABULEUS / Hanna Mampuys
13 mrt ’20
19:00
  • vr 13 mrt ’20
    19:00
    Schouwburgzaal

Een virtuoze dans- en circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven te zijn. Voorbij de clichés over wat stoer is en wat flauw.

Zacht is het nieuwe stoer! Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel: het ene moment ruw en spectaculair, het volgende vloeiend en teder. Ze vechten, springen, duiken, dragen en vangen elkaar op. Samen zoeken ze het gevaar op, maar tegelijk komen ze ook gevaarlijk dicht bij elkaar.
 

‘Softies’ is een virtuoze dans- en circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn. ‘Softies’ doorbreekt de clichés over wat stoer is en wat flauw, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus of dans er zou moeten uitzien.


Hanna Mampuys is fysiek performer, acrobate en circusmaker. Ze richtte in 2013 het circuscollectief Deux Sans Trois op waarmee ze enkele jaren toerde in binnen- en buitenland met de voorstelling ‘TYPO’. Ondertussen werkt ze met Toon Van Gramberen verder onder de naam There There Company waarmee ze eerst ‘As long as we’ en meer recent ‘Carrying my father’ ontwikkelden. Hanna danst ook bij Cie Woest en werkt als coach en jurylid voor de Rotterdamse circusopleiding Codarts.

De pers over 'Softies':
* 'Softies' begint als een zuivere mimevoorstelling, evolueert naar een dansvoorstelling en eindigt als circus (Etcetera - Evelyne Coussens)

* 'Acrobatie is de circustak met de spannendste mogelijkheden, zeker in combinatie met dans. In Softies bundelt circuschoreograaf Hanna Mampuys het beste van beide werelden. 'Softies' is woordloos, maar wonderrijk.'(Filip Tielens in De Standaard)

* 'Spits, raak, kunstig, steeds mild en zacht mooi.' (Tuur Devens op Theaterkrant.nl)

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Credits

Creatie: Hanna Mampuys. Dramaturgie: Marie Peeters. Artistieke advies: Randi De Vlieghe & Toon Van Gramberen.  Coproductie: STUK. Met de steun van: De stad Leuven & de Vlaamse Gemeenschap.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring