vr 3 apr ’20 20:15
Over wat voorafgaat aan een familiedrama

Familie

NTGent / Milo Rau
3 apr ’20
20:15

Straffe regisseur met een straf acteurskoppel (An Miller en Filip Peeters) in de rol van een koppel met hun eigen kinderen als hun theater-kinderen!

Wat drijft mensen zo ver dat ze hun eigen kinderen doden? Wat gaat er achter zo’n misdaad schuil? Welke wonden werden er geslagen? Na het internationale succes van ‘Five Easy Pieces’, een theatervoorstelling waarin kinderen het leven en de misdaden van Marc Dutroux reconstrueerden, en ‘La Reprise’, een voorstelling over de moord op homo en moslim Ihsane Jarfi in Luik, maakt Milo Rau nu het derde deel van de ‘Trilogy of Belgian Crimes’.


‘Familie’ benadert de meest onbevattelijke misdaad die een mens kan plegen vanuit een echte familie: acteurs Ann Miller en Filip Peeters staan als koppel op het podium, maar delen nu voor het eerst in hun leven de bühne met hun twee dochters, Leonce en Louisa (dertien en veertien jaar oud). Samen reconstrueren ze een familiedrama. Ze stellen daarbij het gezin als maatschappelijke constructie in vraag en volgen hen van de eerste date tot de donkerste krochten van de menselijke geest.


Milo Rau is sinds 2018 de artistiek directeur van NTGent. In zijn producties mixt hij realiteit en fictie, amateurs en professionele acteurs. Voor ‘Lam Gods’, de voorstelling waarmee hij zijn eerste seizoen bij NTGent opende, bracht hij vijftig Gentenaars samen op het podium voor een re-enactment van het befaamde paneel van de gebroeders van Eyck. Rau maakt meer dan 50 theaterstukken, films, boeken en events. Zijn producties waren te zien op alle belangrijke internationale festivals en in meer dan dertig landen. Hij viel verschillende keren in de prijzen. In 2018 ontving hij nog de European Theatre Prize.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Inleiding om 19:30 in Arenatheater

Onderdeel van:
Top of the bill

Credits

Regie: Milo Rau. Spel: Filip Peeters, An Miller, Leonce Peeters & Louisa Peeters. Coregie & coach: Peter Seynaeve. Decor- & kostuumontwerp: Anton Lukas. Dramaturgie:  Carmen Hornbostel. Productie: NTGent.
Dit podiumwerk werd gerealiseerd met steun verkregen via de Belgische Tax Shelter

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring