wo 22 apr ’20 20:15
Millepied waagt zich aan de complexe ritmes van Bach

Bach Studies

Ballet Vlaanderen & Benjamin Millepied
22 apr ’20
20:15
  • wo 22 apr ’20
    20:15
    Schouwburgzaal
    geannuleerd

Artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui is erin geslaagd om de grote Franse Benjamin Millepied te strikken voor een nieuwe choreografie bij Ballet Vlaanderen! Het wordt een uniek, abstract en hoogst emotioneel stuk geïnspireerd door Bachs complexe ritmes.

Wegens de Coranamaatregelen wordt deze voorstelling helaas definitief geannuleerd. Tickethouders krijgen hun geld terug.
Hier vind je meer info.

JE KAN DE VOORSTELLING WEL ONLINE BEKIJKEN.


Des te opmerkelijker is het dat artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui erin slaagde om Millepied te strikken voor een nieuwe, grote choreografie voor Ballet Vlaanderen. Ook al omdat de uitnodiging uit Antwerpen maar een van de vele is die regelmatig bij de Franse Amerikaan op de deurmat ploffen. Samen met Cherkaoui heeft Millepied een oplossing gevonden voor zijn voorkeur om in zijn eigen omgeving, op zijn eigen tempo – én dicht bij zijn vrouw, actrice Natalie Portman, en twee kinderen – aan nieuwe choreografieën te werken. Voor het avond vullende Bach Studies (zoals de werktitel luidt) deed Millepied alvast voorbereidend werk met zijn gezelschap LA Dance Project, waarna hij de choreografie verder uitwerkte met de dansers van Ballet Vlaanderen. Zij zullen de première van de bijzondere coproductie dansen.

Vlaanderen haalt met de Franse choreograaf Benjamin Millepied een van de meest gerenommeerde hedendaagse balletchoreografen voor het eerst naar België. Het belooft een unieke, abstracte en toch hoogst emotionele balletavond te worden, gecreëerd door een van de meest innovatieve balletchoreografen van het moment.

Voor zijn nieuwe werk dat als werktitel ‘Bach Studies’ heeft, werkt Benjamin Millepied vanuit het muzikale universum van Johann Sebastian Bach. Geïnspireerd door Bachs complexe ritmes, vaak met roots in barokke dansritmes, stelt Millepied zichzelf als uitdaging om Bachs compositietechnieken te exploreren en te vertalen naar een fysieke realiteit. De beweging wordt geïnspireerd door Millepieds eigen emotionele reactie op de muziek. Twee iconische werken van Bach, Partita Nr. 2 en Passacaglia voor Orgel, zijn de ankerpunten voor de choreografie.
Het orkest van Opera Vlaanderen, onder leiding van Daniel Inbal, wordt ingezet ter versterking van de iconische partijen voor soloviool en orgel.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. CC Casino Koksijde, CC De Schakel Waregem & CC Guldenberg Wevelgem i.h.k.v. Bij de Buren.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Inleiding om 19:30 in Arenatheater

Voor het nieuwe werk voor Ballet Vlaanderen ben ik echt diep in de materie, de muzikale architectuur van Bach gedoken. Destijds kwam de dans nog veel meer voort uit een heel directe lichamelijke reactie, uit mijn eerste gevoel bij de sfeer en dynamiek. Gewoon, léven in de muziek.

Benjamin Millepied

Credits

Choreografie: Benjamin Millepied. Muziek: Johann Sebastian Bach. Kostuums: Alessandro Sartori. Decor: United Visual Artists. Muzikale leiding: Daniel Inbal. Dansers:  Ballet Vlaanderen. Orkest: Symfonisch Orkest Opera Vlaanderen. Coproductie: L.A. Dance Project.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring