do 23 apr ’20 20:15
Wanneer de wereld de onze niet is

Every Word Was Once An Animal

Ontroerend Goed
23 apr ’20
20:15
  • do 23 apr ’20
    20:15
    Schouwburgzaal

In zijn nieuwe ceatie toont Ontroerend Goed een wereld die herkenbaar en soms zelfs vertrouwd is, maar niet de onze is.

Na de twee succesvolle passages van Ontroerend Goed met ‘Drawn onwards…’ & ‘£¥€$’ mogen we de nieuwe creatie verwelkomen. In ‘Every word was once an animal’ tonen ze een wereld die niet de onze is, herkenbaar, soms zelfs vertrouwd, maar niet de onze. Er zijn mensen, het is niet buitenaards, maar ze spreken onze taal niet, noch een taal die ooit op aarde gesproken werd. Ze gedragen zich niet als ons, niet zoals iemand zich ooit op aarde gedroeg.

Wij nodigen u graag uit in een groot gebouw.
In ruil voor een stuk papier of wat pixels krijgt u een ander stukje papier, allicht wit. Daarmee kunt u de grootste ruimte in het gebouw betreden. Een ruimte verstoken van daglicht. Een grote ruimte met een hoog plafond en heel erg veel stoelen in oplopende rijen, de ene na de andere, allemaal dezelfde richting uitkijkend.

Daar zullen wij zijn. We gaan praten en bewegen. U zult worden uitgedaagd. Niet te veel, anders verlaat u misschien de grootste ruimte. Niet te weinig, of de tijd, de pixels of het papier dat u spendeerde zal als een verspilling aanvoelen. We gaan praten over wat we zijn, over hoe we de wereld waarin we leven proberen te begrijpen.

We gaan praten over wat we niet zijn, over levenswijzen die we nooit volgden, in talen die we nooit spraken. Een fractie van alles wat we nooit werden, regels en gebruiken die ons nooit leidden, moraal die geen mens ooit volgde. Van alle eindeloze mogelijkheden, koos de mensheid er één. We tonen u er één meer.
 

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. CC Guldenberg Wevelgem i.h.k.v. Bij de Buren.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Eenvoudig Engels gesproken

Inleiding om 19:30 in Arenatheater

Onderdeel van:
Selecteer vier

We are W.E.I.R.D.: western, educational, industrial, rich & democratic

Jared Diamond

Credits

Regie: Alexander Devriendt. Cast: Angelo Tijssens, Karolien De Bleser, Charlotte De Bruyne e.a. Coproductie: Ontroerend Goed, Theatre Royal Plymouth, Kunstencentrum Vooruit & Richard Jordan Productions.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring