Onklassiek klassiek

Urban Renaissance

Boho Strings
24 apr ’20
20:15

Onklassiek klassiek is een goede omschrijving voor Urban Renaissance. Het internationale gezelschap Boho Strings duikt in het stedelijke weefsel en speurt naar sporen van al wie er ooit heeft gewoond. En passant zoeken we samen ook ontspanning en ontsnapping in het idyllische (utopische?) platteland. In een nightclubsfeer wisselen drie miniconcerten (20-25 minuten) en dj-sets (20 minuten) elkaar af. Geen strikte etiquette deze keer: je kunt tijdens de voorstelling rondwandelen, een drankje halen, zitten of rechtstaan.

Artistiek leider en dirigent David Ramael richtte Boho Strings op in 2015. Via hun projecten streeft het ensemble naar een meer inclusieve en duurzame samenleving.
Boho Strings is een weerspiegeling van de superdiversiteit in onze samenleving. Algerije, België, Frankrijk, Marokko, Nederland, Polen, Spanje, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten: al deze nationaliteiten zijn vertegenwoordigd onder de musici. Deze rijkdom aan achtergronden en ervaringen is een constante bron van creatieve inspiratie, die niet onopgemerkt is gebleven. Boho Strings is een vaste gast in grote concertzalen in België, waaronder BOZAR, de Koningin Elisabeth-zaal Antwerpen, De Bijloke, Flagey, Concertgebouw Brugge, De Velinx in Tongeren en deSingel. De eerste CD van het ensemble, gewijd aan de muziek van Wim Henderickx, verscheen in januari 2019 wereldwijd op het label Antarctica Records.
 

Niemand minder dan Tamar Halperin opgenomen als soliste in het Urban Renaissance programma

Tamar Halperin studeerde piano en klavecimbel in Tel Aviv, Basel, en New York. In 2009 behaalde ze een doctoraat aan de Juilliard School, met een proefschrift over Bach. Ze heeft opgenomen voor labels zoals Decca, Neos, Neue Meister en Act (o.a. met Wunderkammer, het album met jazz pianist Michael Wollny dat twee Echo awards binnensleepte). Tijdens haar jeugdjaren trainde ze om professioneel tennisser te worden. Nu woont ze met haar echtgenoot in een klein Duits dorpje. Tamar won de Hessischer Kulturpreis 2016.
 

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk & Wilde Westen vzw.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Rechtstaand concert

Onderdeel van:
Take a risk

Programma

Concert 1:
- McCarthy, Midnight Rounds
- Pärt, Silouans Song Improvisatie
- Vivaldi, Concerto in sol klein RV 155


Concert 2:
- Improvisatie
- Gorecki, Concerto voor klavecimbel en strijkers
- Glass, Company


Concert 3:
- Frankel, Shattered
- Improvisatie
- Bach, Brandenburg Concerto nr. 3

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring