zo 26 apr ’20 11:00
De grenzen van de percussie aftastend

As One

Two Faced
26 apr ’20
11:00
  • zo 26 apr ’20
    11:00
    Concertstudio
    geannuleerd

In 'Two Faced' zoeken de slagwerksters Jessica Peel en Birgit Eecloo de grenzen van theater en slagwerk op. Een wervelend percussief spektakel!

Wegens de Coranamaatregelen wordt deze voorstelling helaas definitief geannuleerd. Tickethouders krijgen hun geld terug.
Hier vind je meer info.

Het samen musiceren "als één - dat is waar de twee percussionistes van As One voor staan. Jessica Peel en Birgit Eecloo slagen erin het publiek zowel visueel als auditief te bekoren. Van quatre mains aan de marimba tot het delen van set-ups met trommels, met een hele batterij aan slagwerk pakken ze de luisteraar in. Samengebracht door Dirk Brossé in november 2016 en na een lang en intensief repetitieproces, kwamen de dames in januari 2017 naar buiten met hun muzikaal concept. Het delen van slaginstrumenten werd de rode draad: As One was geboren. Sedertdien sierde het ensemble het podium op verschillende evenementen zoals Parklife, OdeGand, WonderWeekend en de Estivales te Pairi Daiza.

Met hun nieuw programma 'Two Faced' zoeken de twee slagwerksters de grenzen van theater en slagwerk op. Laat u verrassen door dit bijzonder concept - Jessica Peel en Birgit Eecloo zorgen gegarandeerd voor een wervelend percussief spektakel.


Birgit Eecloo (°1991)
behaalde haar 'Master of Arts' alsook het specifiek lerarendiploma in 2015 aan de School of Arts (Conservatorium) te Gent. Ze studeerde met onderscheiding af voor klassiek slagwerk onder docenten Wim Konink en Gert D’haese. Birgit is actief als freelance percussioniste en werkte reeds mee aan verschillende muziektheaterproducties (o.a. Muziektheater Transparant en Het Zuidelijk Toneel) en speelde meermaals met o.a. Brussels Philharmonic. Ze genoot de voorbije jaren verscheidene masterclasses in binnen- en buitenland met als uitschieter het Marimba Summer Seminar (New Jersey, VS in 2011) bij Leigh Howard Stevens. In september 2013 startte Birgit samen met trompettist Bert Mees het "Eecloos Muziekatelier", een muzieklesproject in de schoot van haar moedervereniging St.-Georges & St.-Cecilia (Eeklo). Sinds september 2014 is ze tevens actief als leerkracht slagwerk en samenspel aan de Kunstacademie te Eeklo.


Jessica Peel (°1982)
behaalde in 2006 haar meesterdiploma slagwerk met grootste onderscheiding aan het Conservatorium Gent onder leiding van Wim Konink en Frank Nuyts. Tijdens haar studies specialiseerde ze zich op marimba en volgde hiervoor masterclasses in binnen- en buitenland. Haar belangrijkste leermeesters waren Gordon Stout (USA), Leigh Howard Stevens (USA), Eric Sammut (Frankrijk), She-e Wu (Taiwan, USA) en Momoko Kamiya (Japan). Ook als slagwerkster vond Jessica al snel haar weg in de beroepswereld. Ze speelde occasioneel in producties van het Muziek Lod (Banda Azufaifo), Xynix Opera (Romeo en Farida), Symfonieorkest Vlaanderen e.a. Als vast slagwerkster is ze verbonden aan het Ensemble Leporello en het kamerorkest Prima la Musica o.l.v. Dirk Brossé. In april 2006 behaalde zij de 1e Prijs op het Nationaal Muziekconcours ingericht door Rotary Club Gent waardoor haar carrière als marimbasoliste een stevig duwtje in de rug kreeg. Ze concerteerde onder meer in de Rode Pomp (Gent) en bij opening Feest van de Vlaamse Gemeenschap (Gent), Gulden Ontsporing (Brussel), CinéConcerten (Vlissingen, NL), opening tentoonstelling Octave Landuyt (Gent), Koning Boudewijnstichting (Gent) e.a. Sinds 2006 geeft Jessica haar enthousiasme en talent voor slagwerk door aan de jongere generatie van de academies te Waregem en Deinze.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring