Kurt Van der Elst
di 26 mei ’20 20:15
De Pauw geeft een stem aan ons landschap

A Concert Called Landscape

LOD muziektheater / Josse De Pauw & Kris Defoort Trio
26 mei ’20
20:15
  • di 26 mei ’20
    20:15
    Schouwburgzaal

Na het succes van 'An Old Monk' gaan Josse De Pauw en Kris Defoort Trio (Kris Defoort, Lander Gyselinck en Nicolas Thys) terug samen het podium op. Als kind is ons landschap misschien wel de kinderkamer, of een plek op zolder bij grootvader en grootmoeder, een plek waar we spelen en ontdekken. Als volwassene is het landschap misschien de rust van het platteland en, of net niet, de drukte van een stad. Josse De Pauw geeft een stem aan ons landschap, geïnspireerd door het boek 'Filosofie van het landschap' van Ton Lemaire.

 

‘Het is een mistige dag in het najaar, mijn omgeving is in nevels verdwenen. Later op de ochtend klaart de lucht op, ik kan weer verder kijken, bomen en huizen nemen scherper contouren aan. Tegen het middaguur breekt eindelijk de zon door, de wolken drijven uit elkaar, en de horizon verruimt tot de verre lijn waarbinnen alle dingen in een groot verband worden verenigd: de wereld is een landschap geworden.’ (uit: Filosofie van het Landschap van Ton Lemaire bij AMBO)

 

  • "Beste Josse. Beste Kris. Beste Lander. Beste Nicolas. U deed mij achterom kijken. U deed mij stilstaan. U deed mij nadenken. Maar meer nog dan dat alles, deed u mij ook genieten. Voor dat wonderlijke ‘vier in één’ pakket wil ik u danken. Uitgebreid en van ganser harte. Dank. Dank. Dank." - Blog van Wim Backx

  • "De Pauws voorliefde voor jazz, een genre dat in de improvisatie steeds opnieuw live wordt geboren, is daar niet vreemd aan. Ook dit keer moet het Kris Defoort Trio (met naast pianist Defoort ook bassist Nicolas Thys en Lander Gyselinck op drums) er met zijn pulsende levensbeat voor zorgen dat de mijmeringen over het landschap van zijn/ieders jeugd niet verzinken in klef sentiment of bourgeois hoogdravendheid." - De Morgen

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Inleiding om 19:30 in Arenatheater

De Pauw met zijn krachtige, grote lichaam en zijn sonore stem bezingt de vitaliteit van het leven, swingend en overrompelend.

NRC Handelsblad

Credits

Concept & spel: Josse De Pauw. Compositie: Kris Defoort .Muzikale uitvoering & improvisatie: Kris Defoort Trio (Kris Defoort, Nicolas Thys & Lander Gyselinck). Scenografie: Anne Marcq. Assistent scenografie: Esther Denis. Geluid: Brecht Beuselinck & Victor Hidalgo. Licht: Jannes Dierynck. Uitvoering decor: Jani Affar. Productieleiding: Kristel Deweerdt. Productie: LOD muziektheater. Coproductie: deSingel Antwerpen, le Manège Maubeuge. Met de steun: van de ateliers van Théâtre National, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid tax shelter partner Flanders Tax Shelter. Met dank aan: Dienst Cultuur Gent & Stad Gent.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring