vr 29 mei ’20 20:00
Een rit door het dromenrijk van de Zandman

Zandman

Abattoir Fermé
29 mei ’20
20:00
  • vr 29 mei ’20
    20:00
    CC De Grote Post Oostende, Oostende
    Afgelast

Wie het waagt door het Dromenrijk te schrijden, belandt bij de waarheid.

Wegens de Coranamaatregelen wordt deze voorstelling helaas definitief geannuleerd. Tickethouders krijgen hun geld terug.
Hier vind je meer info.

Gebaseerd op Der Sandmann (1816) uit E.T.A. Hoffmans Nachtstücke.


In onze streek staat de Zandman gekend als een welwillende Klaas Vaak die met wit zand over de daken struint op zoek naar kinderen die de slaap niet kunnen vatten. Maar de oorspronkelijke Zandman uit E.T.A. Hoffmann’s vertelling is van een andere orde: een geweldenaar die elke avond om klokslag negen uur de voordeur inslaat en al mankend en grommend de trap opkomt, terwijl een dikke gele walm zich door de gangen van het huis verspreidt en de kamers zich met angst vullen… Niemand weet precies hoe de Zandman eruit ziet, maar wee ieders gebeente die probeert een glimp op te vangen van de plaagzieke duivel. Nathanael, domme domme Nathanael, kan de verleiding echter niet weerstaan en ondervindt wat er gebeurt wanneer de mens zich inlaat met bovennatuurlijke en duivelse krachten…


Nachtelijke hallucinaties, donkere humor en de mens als speelbal van goden, de Alchemie en de liefde: de Zandman is een kolfje naar Abattoir’s hand.


Er is geen vroegboekkorting mogelijk op deze voorstelling.


Een organisatie van CC De Grote Post Oostende m.m.v. Schouwburg Kortrijk i.h.k.v. Bij de Buren.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Gratis bus vertrekt om 18:00 aan Conservatorium, Casinoplein Kortrijk
 

Inleiding om 19:00 in CC De Grote Post Oostende

Onderdeel van:
Bij de Buren
Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring