zo 7 jun ’20 - wo 10 jun ’20
Over missen en onthouden

Wat (niet) weg is

Fien Leysen
7 jun ’20
-
10 jun ’20

Een unieke en heel ontroerende theatrale ervaring die een groot succes was op Theater Aan Zee 2018. Een must see!

Wegens de Coronamaatregelen wordt deze voorstelling naar een latere datum verplaatst (juni 2021). Mensen die een ticket kochten voor deze voorstelling krijgen (of kregen) een e-mail en krijgen hun geld terug.

We sturen een mail naar de tickethouders met de specifieke werkwijze. Hier vind je alvast meer info.

Een inktuitwisser. Een stempelkussen. Printerpapier.
Dat was het vertrekpunt voor de voorstelling ‘Wat (Niet) Weg Is’. Een voorstelling over gemis, het menselijke geheugen, en wat er overblijft van de dingen die voorbij gaan.
 

In een brief aan de heer Jef Colruyt wordt op een speelse manier gezocht naar antwoorden op onbeantwoordbare vragen. Hoe ga je als persoon en als maatschappij het best om met verlies? Hoe lang mag missen duren? Heeft het zin om alles bij te houden en te onthouden? Kan je je leven in tekst en beeld vastleggen? En wat gebeurt er met ons wanneer we sterven?


‘Wat (Niet) Weg Is’ is een persoonlijke zoektocht naar troost en antwoorden, langs wetenschap en persoonlijke anekdotes, in de vorm van een multimediale voorstelling. Elke toeschouwer krijgt de kans om het verhaal alleen te beleven, aan de hand van desktopbeelden, interviews, en een persoonlijke vertelling.


Fien Leysen studeerde in 2017 af als drama-studente aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. ‘Wat (Niet) Weg Is’ is haar afstudeerwerk van de masteropleiding Woordkunst. Fien zoekt telkens naar de meest geschikte manier om haar verhaal te vertellen, onafhankelijk van het medium, en komt zo vaak uit bij een combinatie van verschillende vertelvormen (schrijven, performance, video, audio, …).


Deze voorstelling kadert in het project 'Caring = Sharing' en is daarom ook overdag te zien op ma 08.06, di 09.06 en wo 10.06.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Duur: 50' 
Telkens 7 personen per keer

Onderdeel van:
Caring = Sharing

Credits

Tekst, vertelling, camera & montage: Fien Leysen. Decor & scenografie: Manu Siebens, Fien Leysen & Hugo Moens. Begeleiding: Tom Struyf, Willem De Maeseneer & Geert De Vleesschauwer. Mentor: Rebekka De Wit. Artistiek advies: Bart Baele. Met speciale dank aan Benjamin Albertijn.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring