Het Penhuis

Anton H.J. Dautzenberg & gastheer Karel Alleene
17 nov ’19
10:30

Anton H.J. Dautzenberg (°1967) is een spraakmakende Nederlandse schrijver. Met zijn boeken en maatschappelijke acties roept hij zowel bewondering als weerstand op. Hij studeerde economie en Nederlandse Taal- en letterkunde. Debuteerde in 2010 met het bizarre ‘Vogels met zwarte poten kun je niet vreten’ . Daarna volgden o.a. de romans ‘Samaritaan’ (2011), ‘Extra tijd’ (2012), ‘Wie zoet is’ (2015) en de pamfletten ‘Rock & Roll’ en ‘Rafelranden van de moraal’ (2013). Afgelopen jaar verscheen in de prestigieuze Privé - Domeinreeks ‘Ik bestaat uit twee letters’ zijn dagboekaantekeningen 2016 - 2017. Zijn personages hebben met elkaar gemeen dat ze wanhopig op zoek zijn naar andere werkelijkheden, al dan niet bewust. Zijn verhalen zijn bezield en brutaal, soms gruwelijk, maar altijd van een stilistisch hoog peil. Zijn unieke stem wordt geprezen door pers en publiek. Hij werd genomineerd voor verschillende literaire prijzen en won in 2016 de Impact Award voor de armoedeglossy Quiet 500.


Karel Alleene (°1980 ) de gastheer,
is een gepassioneerde lezer. Al op zeer jeugdige leeftijd hanteerde hij de kritische pen en won een recensiewedstrijd rond een bundel van de dichter Erik Menkveld. In een interview n.a.v. deze bekroning zei hij toen dat de kracht en de schoonheid van een boek hem in een roes kan brengen waar hij maanden van kan leven. Hij schrijft boekrecensies voor het internettijdschrift Cutting Edge, dat messcherp door cultuur en media heen snijdt.


Het Penhuis is een organisatie van Bibliotheek Kortrijk m.m.v. Schouwburg Kortrijk.


Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring