Het Penhuis

Paul Demets & gastvrouw Sofie Mulders
8 dec ’19
10:30

Paul Demets (°1966 ) is één van onze vooraanstaande dichters en tegelijkertijd een zeer gewaardeerde poëzierecensent voor De Morgen , Awater en Ons Erfdeel . Hij is een betrokken interviewer en scherpzinnige essayist. Hij is deeltijds gastdocent aan de Hogeschool Gent en deeltijds assistent aan de Universiteit Gent.
Hij publiceert met mondjesmaat. Zijn reputatie als dichter berust op drie opgemerkte bundels: ‘De papegaaienziekte’ (1999), ‘De bloedplek’ (2011) en ‘De klaverknoop’ (2018). Zijn eerste bundel werd genomineerd voor de prestigieuze C. Buddingh’-prijs en bekroond met de Prijs voor Letterkunde van de provincie Oost-Vlaanderen. Voor ‘De bloedplek’ ontving hij de Herman De Coninckprijs. Daartussen publiceerde hij ‘Vrees voor het bloemstuk’ (2002) en ‘De wereld van Jan Fabre’.
Sinds geruime tijd werkt hij aan de biografie van de dichter, auteur en beeldend kunstenaar Paul Snoek.Sinds 2016 is hij plattelandsdichter van Oost – Vlaanderen.
 

Sofie Mulders (°1976) de gastvrouw, studeerde Germaanse filologie aan de KU Leuven. Ze is freelance journaliste en schrijft voor De Morgen en Knack. Ze schrijft over mensen, maatschappij en cultuur. Verder houdt ze van Brussel, Oostende en het Hageland.
 

Het Penhuis is een organisatie van Bibliotheek Kortrijk m.m.v. Schouwburg Kortrijk.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring