zo 15 mrt ’20 10:30

Het Penhuis

Yoni Van Den Eede & gastheer Philippe Lepers
15 mrt ’20
10:30
  • zo 15 mrt ’20
    10:30
    Oranjerie Broeltuin, Kortrijk

Yoni Van Den Eede is techniek - en mediafilosoof. Vooral actief als Postdoctoraal onderzoeker van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) aan het Centrum voor Ethiek en Humanisme (ETHU), het centrum Leo Apostel (CLEA) en het Media en Society (CEMESO) aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij doet onderzoek naar de filosofie van technologie, mediatheorie en media-ecologie, met de nadruk op fenomenologische, culturele, existentiële en politieke thema's, en is de auteur van ‘Amor Technologiae: Marshall McLuhan als Philosopher of Technology ‘(2012), ‘Mens en media. Van Marshall McLuhan tot een hedendaagse filosofie van media en technologie’ (2014) en ‘Vanzelf. Tegen het efficiëntiedenken en de doelmatigheidscultuur ‘(2015).
 

Philippe Lepers (°1959) de gastheer, is doctor in de wijsbegeerte. Hij promoveerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceerde boeken en stukken, vooral over Baudrillard, Nietzsche, Borges en zingevingproblematiek. Voor Het Penhuis interviewde hij de filosofen Herman De Dijn, Ann Van Sevenant, Roland Breeur, Johan Braeckman, Marc Van Den Bossche, Philippe Van Parijs, Ann Meskens, Marc De Kesel, Jan Verplaetse, Jean Paul Van Bendegem, Erik Oger, Ulrich Libbrecht+, Tinneke Beeckman, Sylvain De Bleeckere en Walter Weyns.
 

Het Penhuis is een organisatie van Bibliotheek Kortrijk m.m.v. Schouwburg Kortrijk.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring