zo 19 apr ’20 10:30

Het Penhuis

Jonge Gasten: Lenny Peeters, Mustafa Kör & gastheer Piet Devos
19 apr ’20
10:30
  • zo 19 apr ’20
    10:30
    Oranjerie Broeltuin, Kortrijk
    Afgelast

Deze voorstelling is afgelast. We onderzoeken momenteel of de voorstelling wordt verplaatst. Tickethouders brengen we persoonlijk op de hoogte. Meer info.

Lenny Peeters (1975) is een talentvolle schrijfster van korte verhalen. In 2008 won ze met ‘Familiegevoel’ de Flits Fictie-wedstrijd van Club Propaganda, en in 2010 met ‘Nanoseconde’ de verhalenwedstrijd van Uitgeverij Contact. ‘Dochter’ is haar debuutroman. In dat boek wordt een beeld opgehangen van een rauwe en donkere fantasiewereld waarin seksueel geweld de overhand heeft. Ze schrijft suggestief in een bijzonder effectieve en kale stijl. Het boek ontwricht en ontroerd. Met ‘Dochter’ won ze de Bronzen Uil 2018, een Vlaamse prijs voor het beste Nederlandstalige debuut.
 

Mustafa Kör (1976) was stadsdichter van Genk in 2008. Hij is geboren in Anatolië en groeide op in het Limburgse Opgrimbie. In 2007 publiceerde hij de roman ‘De lammeren’, gebaseerd op een bekroond verhaal . Het is een sprookjesachtige, lyrisch geschreven roman over de voor ons onbekende wereld van Anatolië en haar liefdessagen. Tegelijkertijd is het een verhaal waar de groei naar volwassenheid cruciaal is, over het zoeken naar identiteit en een plek waar je thuishoort, laverend tussen de Maaslandse velden en Anatolische steppes. Zijn debuutbundel ‘Ben jij liefde’ verscheen in 2016 en werd jubelend gerecenseerd. Tevens werd hij genomineerd voor de eerste Poëzieprijs Aan Zee 2017.


Piet Devos (°1983) de gastheer
, is schrijver, vertaler en literatuurwetenschapper. Volgde een vertaalopleiding Frans - Spaans en studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden. Hij schreef een proefschrift over de poëzie van Vicente Huidobro en Benjamin Péret aan de Rijksuniversiteit Groningen. ‘Hogevalk of de reis aan de parachute’, zijn vertaling van Huidobro’s poëzie verscheen bij het PoëzieCentrum Gent (2012) en werd zeer lovend ontvangen. De artistieke vernieuwingen uit het begin van de twintigste eeuw werden zijn studieterrein. Zijn andere fascinatie is de zintuiglijke waarneming. In zijn proefschrift, ‘Talend lichaam’ (2013), kwam hij tot de conclusie dat kunstenaars uit die vroege 20eeuwse periode, middels hun avant-gardistische experimenten, de conventionele aanblik van de dingen poogden te doorbreken. Hij deed geruime tijd onderzoek aan de universiteit van Montréal, Canada.
 

Het Penhuis is een organisatie van Bibliotheek Kortrijk m.m.v. Schouwburg Kortrijk.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring