Screws (Belgische première)

Festival PERPLX: Alexander Vantournhout
29 jun ’19
-
30 jun ’19
Data & tickets

In 'Screws' verkent Alexander Vantournhout hoe lijven en objecten zich tot elkaar verhouden.

In zijn nieuwste creatie ‘Screws’ onderzoekt Alexander Vantournhout op verschillende manieren de verhouding tussen het lichaam en een object.


Voorwerpen worden vastgemaakt aan het lichaam en bieden steun en grip, helpen om de performers in evenwicht te houden of net niet. Ze zorgen ervoor dat de zwaartekracht overwonnen kan worden of dat die net nog méér gevoeld wordt. Met behulp van o.a. ijssteigers, bowlingballen en antizwaartekrachtschoenen tarten de artiesten in ‘Screws’ de regels van de fysica.


Samen met vijf dansers-acrobaten gidst Vantournhout je langs een parcours van microperformances: van korte solo’s en duetten tot puntige groepschoreografieën. Hij creëerde en speelt de voorstelling met danseres Emmi Väisänen en de vier dansacrobaten van Familiar Faces (CircusNext laureaat 2018/2019)(Josse De Broeck, Petra Steindl, Hendrik Van Maele, Felix Zech).


De locatievoorstelling neemt je mee op een parcours doorheen een bijzondere site. Wandel rond en bekijk op je eigen manier de afzonderlijke miniatuurcomposities.

 

Er is geen vroegboekkorting mogelijk op deze voorstelling.


Een organisatie van PERPLX vzw m.m.v. Schouwburg Kortrijk.

Alexander verzet bakens voor het hedendaags circus in Vlaanderen."
De Morgen
Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring