di 26 nov ’19 19:30

All Inclusive

Julian Hetzel (DE/NL)
26 nov ’19
19:30

In ‘All Inclusive’ bevraagt Julian Hetzel de esthetisering van geweld en de explosieve kracht van oorlogsbeelden. Vertrekkende vanuit het principe van ‘creatie door destructie’ importeerde hij enkele kilo’s oorlogspuin uit Syrië. De brokstukken transformeerde hij in Europa tot kunst. Hetzel plaatst kunst naast oorlog, toeristen naast vluchtelingen. Tijdens een rondleiding doorheen de expositieruimte verbindt hij realiteit met verbeelding. Het publiek kijkt naar een museumbezoek waar die realiteit hard terugslaat. Wat als we empathie kunnen kapitaliseren door mensen naar mensen te laten kijken?
 

De van oorsprong Duitse Julian Hetzel (‘81) studeerde visuele communicatie aan de Bauhaus University Weimar, verhuisde daarna naar Amsterdam. Tijdens zijn studie viel hij al op met het provocatieve ‘The Benefactor’ (2011), gebaseerd op de woorden van Frits Bolkenstein tijdens De Schreeuw om Cultuur waarin hij opperde om de kunsten te financieren vanuit het budget voor ontwikkelingshulp. Hij stond eerder al in het programma van Next met Automated Sniper.


Julian Hetzels werk is doorwrocht, provocant, geëngageerd en toegankelijk. Het bevindt zich op het snijvlak van theater, performance, media, muziek en beeldende kunst en heeft over het algemeen een droog gevoel voor humor en een sterk politieke ondertoon. Vaak werkt hij met een documentaire benadering en ontwikkelt hij performatieve situaties die de gangbare theatrale situatie uitdagen.

Gratis bus vertrekt om 19:30 aan Broelkaai 6, Kortrijk
 

Voorstelling start om 20:15


Nagesprek na de voorstelling in CC Het Perron

Onderdeel van:
NEXTfestival

‘All inclusive biedt’ pijnlijk herkenbare taferelen, waarbij je even vaak moet schaterlachen als de wenkbrauwen fronst. Hetzel ontmaskert de vaak te hoogdravende intenties van kunst en werpt een kritisch licht op de dunne grens tussen engagement en exploitatie, inclusief die van hemzelf.

De Standaard

Credits

Concept & regie: Julian Hetzel. Performance: Kristien De Proost, Geert Belpaeme & Edoardo Ripani. Dramaturgie: Miguel Angel Melgares. Artistiek advies: Sodja Lotker. Coproductie: Frascati Amsterdam, Schauspiel Leipzig, CAMPO Gent & stichting Ism & Heit. Uitvoerend producent: CAMPO.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring