Be Careful

Mallika Taneja
29 nov ’19
19:00

 A quick guide on how women should be... Because times are bad!

"Thoda Dhyaan Se’" of Indisch voor "Wees voorzichtig." Dit is wat er gezegd wordt aan jonge meisjes en vrouwen. Hiermee doelt men ook op voorzichtigheid in houding en manier van aankleden.
 

Op zich lijkt dit een onschuldige uitdrukking, maar ze impliceert tegelijk iets dat diep geworteld is in vele culturen: het is aan de jonge meisjes en vrouwen om zich aan te passen om zichzelf te beschermen. Dit verraderlijke concept vermindert de verantwoordelijkheid van de persoon die hen in gevaar zou kunnen brengen en legt de verantwoordelijkheid bij het meisje of de vrouw zelf. De Indische artieste Mallika Taneja vecht hiertegen met een oneindig gevoel voor ironie. In India, net als in sommige andere landen, staat het ‘voorzichtigheid’ centraal in de levenservaring van een vrouw. Het is voorgeschreven hoe vrouwen zich moeten gedragen en kleden om ‘zichzelf te beschermen’.


Theatermaakster en performane artieste Mallika Taneja woont en werkt in Delhi en hekelt in deze sterke performance de hypocrisie eigen aan deze visie op vrouwen als potentiële slachtoffers. Met haar lichaam, ontbloot en daarmee volledig ontdaan van elke culturele traditie, legt ze letterlijk laag voor laag de verborgen tegenstellingen in de vrouwelijke cultuur bloot.
 

Een organisatie van CC Het SPOOR Harelbeke i.h.k.v. NEXT-festival.

Deze voorstelling kan je ook in een PARCOURS beleven.
 

Gratis bus vertrekt om 19:00 aan Broelkaai 6, Kortrijk (incl. broodje op de bus)

Onderdeel van:
NEXTfestival

Credits

Concept & uitvoering: Mallika Taneja

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring