Dansmythologie met dans, muziek en film

TrapTown

Ultima Vez / Wim Vandekeybus
di 18
december

Inleiding om 19:30 in Arenatheater

Engelse tekst met Nederlandse boventiteling

Onderdeel van:
Dance Lover

Het energieke werk van Wim Vandekeybus en Ultima Vez is een absolute aanrader in Schouwburg Kortrijk. In ‘Trap Town’ probeert Vandekeybus via de antieke mythes een universeel inzicht te bieden in de mensheid pur sang – die archaïsche zielen van ons die zich niet aanpassen aan de tijd, en nog steeds de boel op stelten komen zetten.

 

Vandekeybus ging aan de slag met schrijver, film- en theatermaker Pieter De Buysser en een legioen Ultima Vez-performers. De filmische soundtrack van Trixie Whitley en Phoenician Drive voert je mee naar de wereld van orakels, weemoed, loutering en euforie.

 

Wim Vandekeybus is een verhalenverteller, met een voorliefde voor alles wat ongrijpbaar is, het onderbewuste, het intuïtieve, het paradoxale. Dat is zijn sterke kant, ook in TrapTown.
Mirjam van der Linden - DeMorgen

Credits

Regie, choreografie & film: Wim Vandekeybus. Gecreëerd met & uitgevoerd door: Ultima Vez performers. Tekst: Pieter De Buysser. Muziek: Trixie Whitley & Phoenician Drive. Artistiek assistent & dramaturgie: Aïda Gabriëls. Stylisme: Isabelle Lhoas. Geassisteerd door: Isabelle De Cannière. Lichtontwerp: Davy Deschepper & Wim Vandekeybus. Technische coördinatie: Davy Deschepper. Geluidsregie: Bram Moriau. Stage manager: Tom de With. Productie: Ultima Vez. Coproductie: KVS. Met de steun van: Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid & Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius. Ultima Vez wordt gesteund door de Vlaamse Regering & de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.

Onze privacyverklaring Ok