Een ongewoon en pakkend filmconcert

Birdsong

Hendrik Willemyns (Arsenal)
26 okt ’19
20:15

Tokio. Asuka, een jonge poetsvrouw in de nachtploeg, droomt ervan een muziekidool te worden en zou daar alles voor geven. Ze wordt geselecteerd voor een tv-talent-show, maar dan keert haar ambitie zich tegen haar: ze wordt beschuldigd van moord en is gedwongen op te biechten welk donker pad ze heeft bewandeld...

“Waar moet muziek naartoe?” Het is een vraag die Hendrik Willemyns (Arsenal) al langer bezig houdt. 4 jaar geleden gooide hij in zijn film ‘Dance Dance Dance’ nog een muzikant uit het raam. Een bomvolle Schouwburg Kortrijk genoot in 2015 van een indrukwekkende belevenis. Nu pakt hij het subtieler aan en maakt hij van de muzikant een prostituee. En hij doet dat met een boek, een film en muziek.

Het boek heet ‘Room of Imaginary Creatures’ en is een ‘bordeelkamer-dichtbundel’ geschreven en geïllustreerd door muzikanten en kunstenaars van over de hele wereld.  De film ’Birdsong’, geschreven en geregisseerd door Willemyns, vertelt het verhaal van een jonge vrouw in Tokyo die droomt van een leven als muzikant en er achter komt dat het universum van muziek donker is en bevolkt met gevaarlijke dieren. En poëzie.
 

Met een ongewoon en pakkend filmconcert laat Hendrik Willemyns, samen met zangeres Paulien Mathues, u kennis maken met boek, film en veel muziek.

VRT over Birdsong

Lees hier een interview met Hendrik Willemyns

Mijn doel met het boek en de film was vooral een zoektocht naar een antwoord op de vraag ‘wat is muziek?’. Ik heb het gevoel dat die vraag even belangrijk is als de grote vraag ‘wat is zwaartekracht?’.

Hendrik Willemeyns - Poëziecentraal
Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring