Herdenkingsconcert Bevrijding Kortrijk

Mainstream Music Band & guests
6 sep ’19
-
7 sep ’19

Voor Mainstream Music Band breekt stilaan de eindejaarsperiode opnieuw aan. Dit jaar zijn we er noodgedwongen wat vroeger bij dan andere jaren. Onze eindejaarsshows schuiven voor een keer namelijk een poosje vooruit in de tijd.


Om de 75ste verjaardag van de Landing in Normandië en de Bevrijding van Kortrijk te vieren, wordt het jaarprogramma lichtjes aangepast. In september 1944 werd Kortrijk immers bevrijd na WO II. Omdat een passend eerbetoon te geven, verhuizen de traditionele eindejaarsshows zowel temporeel (6 en 7 september ipv eind november) en geografisch. De bigband geeft zijn shows immers ten beste in de mooiste schouwburg van het land, de Kortrijkse Schouwburg.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 wordt een passend tribuut gebracht aan de vele helden die de Duitse bezetter verdreven en een einde maakten aan vijf jaar van doffe ellende. Het Kortrijkse oorlogs- en bevrijdingsvehaal is op zijn minst interessant en memorabel te noemen.

Traditiegetrouw doet het orkest dit niet alleen, maar worden enkele gasten uitgenodigd om de herdenking de nodige luister bij te zetten.

De muzikale samenwerking zoeken ze bij een harmonieorkest uit Kortrijk-Bissegem, Concertharmonie Crescendo. Voor de vocale ondersteuning lenen de heren en dames van het Sint-Martinuskoor van Avelgem hun stemmen. Samen brengen ze de muziek van toen in een ongewone, maar ongewoon mooie combinatie.

Het eerbetoon heeft ook een evocatief kantje. Niemand minder dan Leah Thys, de grande dame van het Vlaamse theater- en televisielandschap, zal de avond aan elkaar praten. En wellicht brengt ze ook enkele nummertjes van haar alter ego, Marlene Dietriech.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring