Heldenbergh als een van de grootste denkers

Marx

De Verwondering & Het Zuidelijk Toneel / Stefaan Van Brabandt
vr 11
januari
  • vr 11 jan
    20:15
    Schouwburgzaal
    uitverkocht

 “Filosofen hebben de wereld slechts verschillend geïnterpreteerd; het komt er nu op aan haar ook te veranderen!”

 Inleiding om 19:30 in Arenatheater

Johan Heldenbergh, een van onze grootste acteurs, kruipt in de huid van een van de grootste denkers. Geen filosoof heeft een grotere stempel op de geschiedenis gedrukt dan Karl Marx. En niemand heeft zoveel verdeeldheid gezaaid: afhankelijk van hoe zijn woorden werden geïnterpreteerd, is hij vervloekt en aanbeden, opgehemeld en uitgespuwd.

In de gevierde monoloog ‘Marx’ kijkt de negentiende-eeuwse filosoof terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft hij zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? ‘Marx’ is een kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en waardigheid.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. Actueel Denken en Leven.

 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming? Reserveer je ticket telefonisch via 056/ 23 98 55 of kom langs in UiT in Kortrijk. Breng zeker je UiTpas mee. 

De staande ovatie waarmee het publiek tekst en speler eren, maakt duidelijk dat ‘Marx’ meer dan enkel soixante-huitards beroert. Van Brabandt bewijst nog maar eens dat een straffe tekstpartituur het mooiste vertrekpunt is voor een getalenteerd acteur om mee aan de slag te gaan. Heldenbergh maakt het in alle opzichten waar.
Jan De Smet - De Morgen

Credits

Tekst & regie: Stefaan Van Brabandt. Spel: Johan Heldenbergh. Dramaturgie: Wannes Gyselinck. Productie: De Verwondering & Het Zuidelijk Toneel. Coproductie: Arenbergschouwburg Antwerpen. Met de steun van het Vlaams Fonds der Letteren.

Cookies en Privacy

Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.

Onze privacyverklaring Ok