ma 8 jun ’20 - zo 14 jun ’20
Kan je pijn meevoelen met een ander?

The Pain of Others

Peter Aers
8 jun ’20
-
14 jun ’20

Reis mee naar een wereld waar plaats is om te denken en te spreken over pijn.

Wegens de Coranamaatregelen wordt deze voorstelling helaas definitief geannuleerd. Tickethouders krijgen hun geld terug.
Hier vind je meer info.

In 'The Pain of Others' neemt theatermaker en filosoof Peter Aers ons mee in een wereld waar denken en spreken over pijn een plaats krijgt. Na interviews en gesprekken met wetenschappers, futurologen, psychiaters, volwassenen en kinderen die psychisch en fysiek lijden, stelt hij in de performance enkele radicale vragen. Kunnen individuele ervaringen van pijn gedeeld worden met een grotere gemeenschap? Verandert de wijze waarop we over pijn spreken de manier waarop we pijn ervaren? En wat met de pijn van de afwezige?

'The Pain of Others' is het vierde luik uit de reeks 'Everything Depends on How a Thing is Thought', waarin Peter onderzoekt op welke manier we spreken in een gemeenschap en welke rol macht, ethiek en esthetiek daarbij kunnen spelen. Met zijn gespreks-performances creëert Peter eigenzinnig werk op de grens tussen theater, participatie en reflectie. Met een open en nieuwsgierige blik organiseert hij oefeningen in spreken, waarbij de dialoog met mensen centraal staat.

'Peter Aers: "Ik voel vuurwerk binnen in mij."' (Evelyne Coessens - De Morgen)

Onderdeel van:
Caring = Sharing

Het resultaat is dat we aan het eind van de middag veranderd zijn in deze omgang met andermans pijn, zo toont de slotopstelling. Dat is belangrijk, want er staat meer op het spel dan het slagen van een voorstelling. Als twaalf onbekenden gedurende twee uur bereid zijn tot spreken, luisteren, nuanceren en van standpunt veranderen, dan is er misschien toch nog hoop voor het overleven van dat kostbare begrip empathie.

De Morgen

Credits

Concept: Peter Aers. Creatie: Peter Aers, Bart Capelle, Melissa Mabesoone, Erika Sprey & Kris Van Oudenhove. Uitvoering: Peter Aers & Erika Sprey. Productie: Famke Dhont. Met steun van: Vooruit, KAAP, Workspacebrussels & de Vlaamse Gemeenschap. Met dank aan Winny Ang, Amy De Schutter, Macarius Basisschool, KASK en Heike Langsdorf, Eef Cornelissen, e.a.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring