wo 10 jun ’20 - vr 12 jun ’20
Forumtheater vanuit eigen ervaringen met onderdrukking

Vrouwentongen

Har Tortike
10 jun ’20
-
12 jun ’20

15 vrouwen met diverse culturele achtergrond uit Kortrijk en regio spelen om bevrijding te veroorzaken en taboes bespreekbaar te maken. Ze gaan de dialoog aan met zichzelf, met elkaar en met het publiek. Praat met hen. Je staat niet alleen. Kom spelen.

Wegens de Coronamaatregelen wordt deze voorstelling naar een latere datum verplaatst (juni 2021).  Mensen die reeds een ticket kochten krijgen hun geld terugbetaald. We sturen een mail naar de tickethouders met de specifieke werkwijze. Hier vind je alvast meer info.

15 vrouwen met diverse culturele achtergrond uit Kortrijk en regio leggen een traject rond forumtheater af met Har Tortike. Ze spelen scènes over angsten en gevoelens die alle ouders kennen. Ze houden een spiegel voor. Ze bieden veiligheid van praten en samen zoeken ze naar alternatieven met het publiek. Hoe kan het beter? Zij spelen oplossingen. Geen kant-en-klare want die bestaan niet. Ze proberen, want je kan je situatie veranderen. Jij bent de baas van jouw leven.

Ze spelen om bevrijding te veroorzaken en taboes bespreekbaar te maken. Dagelijks racisme, radicalisering, seksisme, huiselijk geweld... Dat vinden ze niet oké. Daarom gaan ze de dialoog aan, met zichzelf, met elkaar, en met het publiek. Ze spelen zodat je weet dat je er niet alleen voor staat. Ze kennen je gevoelens, je dromen, je angsten. Durf te praten. Praat met hen. Je staat niet alleen. Kom spelen.

Een organisatie van Akzie vzw & Schouwburg Kortrijk.

Onderdeel van:
Caring = Sharing
Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring