do 11 jun ’20 - vr 12 jun ’20
Filosofische spinles om je innerlijke universum te (her)ontdekken

Zuurstofschuld

Bart van de Woestijne
11 jun ’20
-
12 jun ’20

Gedurende een uur motiveert een onvermoeibare fitnesscoach je om fysiek en mentaal alles uit jezelf te halen.

Wegens de Coronamaatregelen wordt deze voorstelling naar een latere datum verplaatst (juni 2021).  Mensen die reeds een ticket kochten krijgen hun geld terugbetaald. We sturen een mail naar de tickethouders met de specifieke werkwijze. Hier vind je meer info.

'Zuurstofschuld' is een filosofische spinles, waarbij je samen met 39 andere toeschouwers het universum in je eigen lichaam verkent. Terwijl je beweegt en de zuurstofschuld in je spieren toeneemt, sta je stil bij alles wat er op dat moment in je lijf gebeurt. Hoe klopt je hart, waar stroomt het bloed heen, hoe trekken je spieren samen, wat is ademen?

Gedurende een uur motiveert een onvermoeibare fitnesscoach je om fysiek en mentaal alles uit jezelf te halen. Hoe harder we fietsen, hoe dichter we bij de zweterige werkelijkheid komen dat het lichaam niet altijd doet wat we willen. Durven we ons lichaam ook te zien als een herinnering aan onze tijdelijkheid, onze hartslag als hetgeen wat ons aan deze aarde bindt?

In een tijd waarin maakbaarheid en vooruitgang centraal staan, biedt het project een troostrijk en zacht perspectief op onszelf en elkaar: als mensen die langzaam, heel langzaam, tot stilstand komen.

Praktisch
De les is zo ingericht dat iedereen op zijn eigen tempo en niveau mee kan doen; ervaring met spinning of een andere sport is niet nodig. Er zijn kleedkamers aanwezig op de sportschool; neem wel sportschoenen en kleding mee.

Onderdeel van:
Caring = Sharing

Credits

Regie & concept: Bart van de Woestijne. Dramaturgie: Maarten Bos. Productie: Nikita Oldert. Spel: Luit Bakker. Technisch ontwerp: Casper Wortmann. Co-productie: Over het IJ Festival & Festival Cement. Artistieke begeleiding: Alexandra Broeder. Zakelijk leiding: Joanneke van de Woestijne.

Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring