Redactieraad

De Schouwburgkrant wordt met de grootste zorg samengesteld door een gans team. Hieronder kun je alvast een inzicht krijgen in de drijvende kracht van de redactie achter de Schouwburgkrant.

Philippe Fieux
Het vertellen van verhalen aan een verscheiden publiek heeft Philippe altijd geboeid. Vroeger kon hij zijn ei kwijt dankzij een loopbaan in de bedrijfscommunicatie en nu als stadsgids bij de vzw GidsenPlus. “Wat is immers leuker dan het verzamelen van feiten om daar een verhaal van te maken dat tot de verbeelding spreekt?” zegt Philippe. Verder speelt hij gitaar in een blues-rock coverband. Muziek is immers zijn grote passie, naast reizen, motorrijden en zijn gezin.
Gaby Van Huylenbrouck
Gaby Van Huylenbrouck werd geboren in Tielt, studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Jozefscollege en volgde daarna Germaanse Filologie aan de RUG. In ’67 kwam hij in het Damiaancollege op de Pottelberg terecht. Later gaf hij Nederlandse, Engelse en Duitse les in het Sint-Amandscollege. Hij engageerde zich jarenlang voor het Davidsfonds, de cultuurreizen van het college én de theaterprospectie van Schouwburg Kortrijk. In zijn vrije tijd geniet Gaby vooral van theater, muziek en film samen met zijn vrouw Hilde.
Tom De Moor
Na masters in Germaanse Talen, Cultuurmanagement en Vergelijkende Moderne Letterkunde ging Tom De Moor aan de slag bij het talencentrum van UGent, waar hij academisch Engels in de doctoraatsopleiding coördineert en doceert. Al sinds zijn prille jeugd waren naast taal de podiumkunsten een grote passie, die hij uitdiepte via keuzevakken tijdens zijn studies. Hij bleef nadien veel voorstellingen bekijken en vrijwilligerswerk in de sector doen. Gaandeweg begon hij in binnen- en buitenland gastcolleges rond Belgische visuele cultuur aan internationale studenten Neerlandistiek te geven. Al drie jaar is hij een enthousiaste dansambassadeur voor Schouwburg Kortrijk, waar hij ook prospecties, inleidingen en een lezing rond dans voor zijn rekening neemt.
Justine Cottenie
Justine Cottenie is een 20-jarige studente Journalistiek aan de Hogeschool Howest in Kortrijk. Ze kijkt naar de wereld met een open blik en heeft een passie voor taal. Het liefst schrijft ze literaire columns en recensies van films, nieuwe muziek of concerten. In haar vrije tijd schrijft ze poëzie en proza in het Engels. Ze houdt ook van fotografie en reizen, bij voorkeur op hetzelfde moment.
Myriam Vancraeynest
Myriam Vancreaynest gaf les in de humaniora van O.L.V. Vlaanderen. In het zesde jaar was dramatiek een belangrijk onderdeel van de leerstof en ze moedigde haar leerlingen aan om minstens drie voorstellingen bij te wonen. Vandaag kan ze haar interesse voor modern theater en dans meer dan ooit beleven: ze is dansambassadrice voor Schouwburg Kortrijk en werkt geregeld mee aan participatieve dans- of theaterproject in Vlaanderen. Een daarvan was ‘Multitud’, de openingsvoorstelling van NEXT in 2019. Recent werkte Myriam nog mee aan ‘Paling’ door Michaël Vandewalle in Theater Antigone.
Trees Accou
Trees Accou drukt zich uit met woord, moestuin en kattenstemmen. Als copywriter zet ze ideeën om in heldere tekst in hoofd- én bijberoep. Ze woont in Kortrijk, werkt in Gent en praat de uren vol over boeken in de Belgische boekenpodcast Bende van het Boek. Haar letterlijke opvatting van het leven en haar omgeving krijgt zijn weerslag in haar poëzie.
Dries Van Robaeys
Dries Van Robaeys werkt sinds 2015 voor Schouwburg Kortrijk als communicatieverantwoordelijke. Na zijn middelbare studies in Poperinge studeerde hij eerst af als leerkracht geschiedenis/godsdienst om vervolgens zijn passie te volgen: podiumkunsten. In 2015 haalde hij zijn master in Theaterwetenschappen. In zijn vrije tijd staat hij zelf op de planken of regisseert hij bij amateurverenigingen. Hij is actief vrijwilliger en bestuurslid bij PERPLX vzw. Dries schreef dit jaar de publicatie ‘Schouwburg Kortrijk: 100 jaar geschiedenis’ en is gebeten door de geschiedenis van Schouwburg Kortrijk.
Bert Fieux
Bert Fieux kwam via zijn studies Communicatiemanagement en Eventmanagement terecht bij kunstencentrum BUDA en Wilde Westen waar hij zijn passie voor cultuur en events verder ontwikkelde. In 2019 studeerde hij voor de tweede keer af en begon hij meteen als communicatie- en projectmedewerker bij NEXT festival. In 2020 nam hij een gelijkaardige functie op bij Schouwburg Kortrijk waar hij de communicatie van NEXT opnieuw ondersteunde en de eindredactie van de eerste twee edities van de Schouwburgkrant voor zijn rekening nam.
Maarten Degezelle
Maarten Degezelle kwam via zijn studies Cultuurmanagement in aanraking met Schouwburg Kortrijk waar hij zijn passie voor podiumkunsten verder kon ontwikkelen. Hij deed stage bij Lies Deschietere, programmator theater en dans, waar hij veel ervaring kon opdoen. Na zijn stage kreeg hij de kans om in november 2019 opnieuw aan de slag te gaan als coördinator van Spinrag 2.0. Daarnaast helpt hij mee aan de realisatie van verschillende projecten in het kader van 100J Schouwburg. Hij is momenteel ook verantwoordelijk voor de eindredactie van de Schouwburgkrant. In zijn vrije tijd staat hij zelf graag op de planken.
Johan Van Reeth