Bij de buren

Onder de noemer ‘Bij de Buren’ maken we samen met andere West-Vlaamse cultuurhuizen al enkele jaren een selectie uit elkaars programma en nemen we elkaars publiek met de bus mee naar een voorstelling bij onze cultuurburen.

 In die selectie bevinden zich zowel grote producties als jong werk. Op die manier vergroten de cultuurpartners het aanbod voor hun publiek, hebben gezelschappen een gegarandeerde speelplek in West-Vlaanderen en kunnen de programmatoren onbekendere artiesten een kans geven en tegelijk het risico beperken.

De reis is bovendien even leuk als de bestemming. Op de bus geniet je van een inleiding op de voorstelling.

Minder uitstoot, meer cultuur

Naast het artistieke en sociale aspect wil het partnerschap dit jaar nu ook het ecologische aspect van ‘Bij de Buren’ benadrukken. Dertig mensen op een bus is beter dan dertig auto’s in de file. Maar dat kan nog beter. In Wouter Deprez en BOS+ vond ‘Bij de Buren’ twee enthousiaste partners. Per gereden kilometer naar de buren gaat € 1 naar een bebossingsproject in Melle, Merelbeke en Oosterzele. Dankzij het project worden akkers tussen drie opgedeelde stukken bos dankzij 300 nieuwe bomen terug samengebracht tot een geheel. ‘Bij de Buren’ brengt met de actie zodoende oude buren terug bij elkaar.