De keuze van Dries Van Robaeys

'Poepsimpel' van Cie Cecilia

"Met veel warmte beveel ik ‘Poepsimpel’ aan. Een tragikomische theatervoorstelling van Cie Cecilia. Een goeie scheut overacting, acteurs die verschillende rollen spelen (m/v/x) en een verhaal over een baron, pruimentaart en ‘de groene flits’. Een geflipte toptoneelavond verzekerd!"

"Tijdens mijn opleiding theaterwetenschappen heb ik een vrijwillige stage gelopen bij Cie Cecilia. Als assistent regie was ik nauw betrokken bij het creatieproces van ‘Poepsimpel’.
Dit was absoluut een mega-ervaring. De manier hoe Arne Sierens, Titus Devoogdt, Tom Vermeir en Robrecht Vanden Thoren samenwerken om een theatervoorstelling maken, was voor mij een ware eye-opener.
Die repetitieperiode was een persoonlijke cultuurboost: talloze auteurs, kortverhalen, films, prenten, foto’s en kunstwerken passeerden de revue. De impro-sessies van de acteurs die voortvloeien uit al die inspiratiebronnen is de basis van ‘Poepsimpel’.
Daarnaast ontdek je de machinerie rond een voorstelling. Er moeten kostuums voorzien worden, een scenograaf maakt decorvoorstellen, de tournee moet ingepland worden,… ."

"Als je het achteraf bekijkt is het uiteindelijk best een geflipte voorstelling geworden: een goeie scheut overacting, acteurs die verschillende rollen spelen (m/v/x) en een verhaal over een baron, pruimentaart en ‘de groene flits’. Yes: must-see."

(DRIES VAN ROBAEYS - Communicatieverantwoordelijke Schouwburg Kortrijk)

Nog meer cultuur ontdekken? Bekijk hier alle tips van onze collega's.