Toegankelijkheid

Iedereen is welkom in de Kortrijkse Schouwburg. We leveren dan ook graag een aantal extra inspanningen om de financiële en fysieke toegankelijkheid te optimaliseren.

Financiële beperking

Cultuur ligt niet voor iedereen binnen zijn budget. De Kortrijkse Schouwburg ijvert ervoor om mensen met financiële beperkingen een grote korting te geven op losse tickets. Meer info over de UiTpas met kansentarief vind je hier.

Fysieke beperking

Rolstoelgebruikers

Voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders worden goed bereikbare plaatsen voorzien aan het tarief van de goedkoopste rang. Gezien het aantal beperkte plaatsen reserveer je best tijdig telefonisch (056 23 98 55) of via mail.


De avond zelf begeleidt een van onze medewerkers je graag naar je plaats. Meer info omtrent voorbehouden parkeerruimtes voor rolstoelgebruikers in de buurt kan je hier vinden onder de rubriek "voorbehouden plaatsen" - "personen met een handicap". 

Ringleiding

De schouwburg beschikt over een extra troef voor mensen met een auditieve berperking. De parterre van de schouwburg is namelijk voorzien van een vaste ringleiding die storende randgeluiden weg filtert.
Gebruikers van een hoorapparaat kunnen in optimale omstandigheden genieten van een voorstelling door dit apparaat op de 'T-stand' te plaatsen. Gelieve dit te melden bij reservering van je ticket(s).

Assistentiehond

Mensen met een visuele beperking die begeleid worden door een geattesteerde assistentiehond, worden door het zaalpersoneel naar hun plaats vergezeld. 
Gelieve dit te melden bij reservering van je ticket(s).

European Disability Card

De European Disability Card (EDC) is een gratis kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert (musea, pretparken, toeristische attracties, sportcentra,…) en een aantal voordelen in die domeinen biedt.

Zo genieten rolstoelgebruikers, als er rangen zijn, de goedkoopste rangprijs. Hebben houders van een EDC-kaart nood aan een begeleider dan kan die gratis mee. Dit voor alle voorstellingen in eigen beheer. Dergelijke tickets kunnen via mail en telefonisch gereserveerd worden:

Dit seizoen bieden we ook een theatervoorstelling aan met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Meer info over 'Wie is bang' van NTGent/Tom Lanoye & Koen De Sutter vind je hier.