Opwindend nieuws uit Schouwburg Kortrijk. We zijn blij aan te kondigen dat de langverwachte verbouwingswerken aan ons gebouw op 26 februari van start gingen. Met Furnibo aan boord als aannemer (onder meer bekend van de renovatiewerken aan het Gentse wintercircus), staan we op het punt een belangrijke stap te zetten naar een nog fantastischere Schouwburg. 

We streven ernaar ons vernieuwd gebouw te openen in het voorjaar van 2026. De renovatie omvat een zorgvuldig proces, waarbij eerst de afbraak, vervolgens de kelder en tenslotte de bovenbouw worden aangepakt, met het grootste respect voor ons cultureel erfgoed. De historische gevel en de grote Schouwburgzaal blijven behouden. 

 

Wat kunt u verwachten? Een duurzame, toegankelijke en moderne omgeving die ons rijk artistieke verleden eert en tegelijkertijd ruimte biedt voor innovatie en toekomstperspectief. Het belooft een aantrekkelijke ontmoetingsplek te worden voor al onze bezoekers uit Kortrijk en daarbuiten. 

 

Terwijl we de bouwwerkzaamheden in volle gang trekken, gaan we gewoon door met ons gevarieerd programma. 

We zijn te gast bij bevriende Kortrijkse cultuurhuizen om zo ons publiek blijvend te laten genieten. Enkele verrassende locaties, zoals het Fatimaklooster in Heule, brengen variatie.

Wie graag eindeloos combineert krijgt met een CUBO-abonnement voor slechts 20 euro per maand onbeperkt toegang tot podiumvoorstellingen en film georganiseerd door Schouwburg en kunstencentrum Buda/ Budascoop. Hou onze kanalen in het oog voor updates en speciale aankondigingen.

 

Furnibo, WIT Architecten en stad Kortrijk staan klaar om dit project tot leven te brengen. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking en een stralende toekomst voor de Kortrijkse Schouwburg.