Stad Kortrijk: Jonas Verbeke

Veelgestelde vragen

Waar kan ik mijn tickets bestellen en kan ik nog tickets kopen de avond van de voorstelling zelf?


Tickets kunnen gereserveerd/besteld worden bij Ticketservice Kortrijk, gelegen op het Schouwburgplein. Dit kan aan de balie of telefonisch via het nummer 056 23 98 55. Ook via onze site kunnen tickets gereserveerd/besteld worden en afgedrukt worden thuis.

Vanaf één uur voor elke voorstelling van Schouwburg Kortrijk kan je (nog beschikbare) tickets voor de voorstelling van die avond kopen, of je gereserveerde tickets ophalen, eveneens bij Ticketservice Kortrijk. 

Hoe maak ik een profiel aan op de website?

In onderstaande video lichten we toe hoe je op onze website jouw persoonlijk profiel kan aanmaken. Je dient eerst een profiel aan te maken alvorens je jouw tickets kan reserveren.

Worden laatkomers nog binnengelaten?


Alle voorstellingen starten stipt. Personen die te laat komen worden alleen nog toegelaten op tweederangsplaatsen (zijbalkons), mits toestemming van de artiesten.

Waar kan ik voor en/of na de voorstelling terecht om iets te drinken?


Je kan voor, tijdens de pauze en na een voorstelling in onze foyer terecht om iets te drinken.
Bij voorstellingen door de Schouwburg zelf georganiseerd is de foyer reeds een uur voor de voorstelling geopend. Ook tijdens de pauze(s) en na de voorstelling kan je er terecht om je dorst te laven.

Is er een vestiaire voorzien en is deze gratis?


Om veiligheidsredenen is het gebruik van de vestiaire verplicht.

Bij voorstellingen door de Schouwburg zelf georganiseerd is de vestiaire gratis.
Bij voorstellingen door een externe partner georganiseerd in de Schouwburg is de vestiaire betalend.

Bij familievoorstellingen staat er een leeftijdsgrens vermeld. Kan ik mijn kindje dat jonger is dan de aangegeven leeftijd meenemen naar deze voorstelling?


Voor familievoorstellingen is er inderdaad een minimumleeftijd opgesteld. Wij vragen dan ook met aandrang om deze te respecteren. Baby's of te jonge kinderen kunnen geweigerd worden. In dat geval worden de tickets ook niet terugbetaald.

Mag ik met mijn gsm/tablet foto's nemen tijdens een voorstelling/concert?


Het gebruik van mobiele telefoons en tablets in de zaal is verboden en kan een reden zijn om verwijderd te worden. Ook het maken van foto-, video en/of geluidsopnames tijdens voorstellingen is verboden. Dit wordt alleen toegestaan aan onze huisfotografen en fotografen van gezelschappen.

Mag ik mijn drankje meenemen in de zaal?


Eten en drinken in de zaal is ten strengste verboden.

Worden er bij (muziek)concerten oordopjes ter beschikking gesteld?


Oordopjes zijn gratis beschikbaar in de vestiaire en aan de balie. Vraag er gerust naar bij aanvang van het (muziek)concert aan ons vestiairepersoneel of baliemedewerkers.

Wordt er achtergrondinfo meegegeven bij de voorstellingen?


Bij een aantal voorstellingen (vooral dans, theater, muziektheater en klassieke muziek) is een inleiding voorzien. Die geeft je een voorzet, uiteraard zonder de magie van de voorstelling te verjagen. Je vindt de inleidingen terug op onze site, de brochure en op je ticket.
Waar mogelijk maken we een programmablaadje met bondige uitleg over de voorstelling, een overzicht van de artistieke equipe en een handige kalender met toekomstige voorstellingen in hetzelfde genre.

Worden er extra's voorzien bij bepaalde voorstellingen?


Bij sommige voorstellingen voorzien we inderdaad soms een extraatje. Zoals een debat, film, expo, dj of informele ontmoeting met een artiest. Bij familievoorstellingen is vaak een omkaderende activiteit voorzien waarbij zowel kinderen als ouders actief betrokken worden. Ook tijdens projecten als Spinrag, Next-festival en het openingsweekend bieden we je fijne verrassingen aan. 
Houd daarom zeker de website in de gaten, want soms worden deze pas later aangekondigd!

Bij een aantal voorstellingen zie ik staan: "deze voorstelling is scène op scène". Wat betekent dat precies?


Scène op scène betekent dat het publiek plaatsneemt op het podium zelf in de grote zaal. Het betreft hier vaak intieme voorstellingen waardoor de beleving nog intenser wordt.

Worden (huis)dieren toegelaten in de zaal?


Het is ten strengste verboden huisdieren mee te brengen naar voorstellingen.
Assistentiehonden zijn wel welkom.