Aanbod voor scholen

Jaarlijks wordt met de grootste zorg een prikkelend podiumaanbod samengesteld voor zowel kleuters, lagereschoolkinderen als studenten van het secundair onderwijs. Van theater en dans over muziek tot circus: voor elk wat wils. Alles kan je terugvinden op onze scholenwebsite.

Naar Scholenwebsite

Op onze scholenwebsite delen we ook lesmateriaal, persrecensies en filmpjes, zodat leerkrachten de voorstellingen kunnen voorbereiden in de klas. Op vraag worden omkaderende workshops en voor- of nabesprekingen uitgewerkt. Een voorstelling kan gecombineerd worden met een rondleiding achter de schermen, of met een van de educatieve pakketten van Schouwburg Kortrijk.

We verwelkomen het jonge publiek ook graag tijdens onze avondvoorstellingen. Vandaar de keuze om een aantal avondvoorstellingen aan een veel goedkoper tarief aan te bieden. We begeleiden scholen bij het maken van de juiste keuze en voorzien die avond een aangepast onthaal.

Tot slot kunnen scholen bij Schouwburg Kortrijk terecht voor ondersteuning bij de realisatie van een cultureel en kunstzinnig project op school. Ben je op zoek naar een geschikte docent, kunstenaar of partnerorganisaties? Roept een eerste subsidiedossier vragen op? Dan helpen wij je graag verder.