GEZOCHT
Deelnemers voor 'Practicing Empathy #2 by 2' van Yasmeen Godder Company

Sinds 2019 werkt Yasmeen Godder Company aan de voorstellingenreeks ‘Practicing Empathy’. Hoe komt het dat we ons verwant voelen met anderen en dat we connectie maken? En hoe creëren we praktijken, rituelen, liederen en choreografieën die ons helpen complexiteit te ervaren zonder angst of wantrouwen?

‘Practicing Empathy #1’ focust op de verhouding en verbinding tussen de performers, die via een reeks lichamelijke en vocale rituelen hun innerlijke wereld blootleggen.

In ‘Practicing Empathy #2 by 2’ gaan acht mensen uit het publiek de samenwerking aan met evenveel dansers op een platform van 2 bij 2 meter.

Wat houden de workshops in?

De deelnemers worden uitgenodigd om zelf empathie uit te oefenen en te ervaren. In elk van de 4 verschillende vierkanten van 2 x 2 meter kunnen twee toeschouwers en twee dansers van het gezelschap elkaar ontmoeten. Samen zullen ze een interactieve ervaring van 25 minuten delen, waarin ze onderzoeken hoe ze een ogenschijnlijke beperking - het bewaren van een afstand van 2 meter - kunnen transformeren tot een potentiële ruimte voor intimiteit, speelsheid, genezing en gezamenlijke ontdekking. In het tweede deel geven de performers door middel van een reeks vocale en fysieke acties hun emotionele landschappen bloot, waardoor een omgeving ontstaat waarin empathie dient als een ondersteunende en bemoedigende reactie.

Er zijn 2 workshops gepland. De eerste workshop om 17:00 is een besloten workshop. De tweede workshop begint om 18:15. Het eerste deel van de 2e workshop is besloten maar het tweede deel wordt getoond aan het publiek. Je kan zelf kiezen voor welke workshop je inschrijft. 

Praktisch info & inschrijven

 • Wanneer: zondag 20 november 2022 (1ste workshop start om 17:00, 2e workshop start om 18:15)
 • Waar: Schouwburg Kortrijk - Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk
 • Prijs: Gratis
 • Duur:
  1ste workshop: 25 min
  2e workshop 45 min met aansluitend de voorstelling ‘Practicing Empathy #1’.  
 • Kledij: gemakkelijke losse kledij.
 • Geen ervaring of bepaald niveau vereist.
 • Alle leeftijden zijn welkom.
 • Inschrijven en of vragen: mailtje sturen naar maarten.degezelle@kortrijk.be
 • Deadline inschrijvingen: 13 november 2022 

Inschrijven