Schouwburg Kortrijk veert recht

Schouwburg Kortrijk sloot noodgedwongen een tijdje de deuren. Nu staan we te trappelen van ongeduld om ze terug open te gooien. 

Deze zomer en dit najaar kom jij opnieuw naar Schouwburg Kortrijk. Inspiratie vinden we, verrassend genoeg, in ons rijk verleden. Niets blijft bij het oude. We geven je een sneakpreview van hoe Schouwburg Kortrijk er binnenkort uitziet en hoe jij te weten komt welke artiesten onze zaal vullen.
Bekijk hieronder de videoboodschap van directeur Alexander Ververken.

Groetjes uit 1920

“In gedachten verplaatst men zich van zelf naar die feestavonden als de schouwburg, overstroomd door het elektrisch licht, gevuld met een bont en rijk uitgedost publiek en de lucht trillend van snarenmuziek of gezang als zoovele onontbeerlijke faktoren de rijke zaal tot zijn volle recht laten komen." ~ Het Kortrijksche Volk – 3-10-1920

Onze 100e verjaardag valt in een onvergetelijk jaar. Toch toont onze geschiedenis hoe Schouwburg Kortrijk stééds opnieuw rechtkrabbelt. We kijken vooruit. Met veel goesting en drive maakt het Schouwburgteam cultuur mogelijk.

Daarom bouwen we onze iconische balzaal opnieuw op. Zoals vroeger. Zo kunnen we jullie flexibel, veilig en comfortabel laten plaatsnemen in bubbels. We testen nieuwe vormen van cultuur uit. 

Het spreekt tot de verbeelding: een mobiele parterrevloer. In de kelderverdieping wordt een ingenieus liftsysteem gebouwd waarmee de volledige benedenverdieping kan gelijk getrokken worden met het podium. Na het wegnemen van de zitjes krijg je één grote dans- en buffetzaal. In de grote verbouwingswerken in 1968 wordt dit systeem onklaar gemaakt; In 1998 wordt het – helaas! – definitief ontmanteld. Nu bouwen we onze balzaal opnieuw op. 

Hoe dat ziet dat eruit zo'n balzaal, horen we je denken? Hieronder alvast enkele beelden uit de oude doos. 

Een ander ritme

Er verschijnt voorlopig geen brochure. Ook zal er géén eenmalig startmoment zijn van de ticketverkoop. Dit najaar krijg je steeds maandelijks een update van het cultuuraanbod.  De ticketverkoop voor de aangekondigde voorstellingen start steeds de vrijdag die volgt op de aankondiging.  Zo spelen wij in op de laatste veiligheidsmaatregelen én het allernieuwste cultuuraanbod. Maandag 24 augustus kondigen we het aanbod aan tot en met halfweg oktober. De ticketverkoop van die voorstellingen start op vrijdag 28 augustus. En zo doen we het iedere maand opnieuw.

Op de hoogte blijven van cultuurupdates

Schouwburg Kortrijk overzomert

Voor het allereerst voorziet Schouwburg Kortrijk een (beperkt) cultureel zomeraanbod.  We gaan letterlijk overzomeren. Kinderkunstenfestival Spinrag zorgt voor kleine culturele familiemomenten op onverwachte plekken in Kortrijk.  Ook Han Solo brengt binnenkort een bezoek aan Kortrijk. We werken een culturele wandeling uit met unieke artistieke interventies. Meer info over het aanbod en de start van de ticketverkoop volgt eind juni. 

Culturele experimenten gezocht

Deze nieuwe setting biedt nieuwe kansen voor een andere culturele beleving. Wij onderzoeken verschillende pistes en gaan zéker nieuwe cultuurervaringen testen.

Maar we doen ook een oproep aan jullie. Heb jij een cultureel idee? Wil je zelf een evenement organiseren in een uniek kader? De koffie staat klaar. Neem contact met ons op. 

Beeldbank Kortrijk
Cookies en Privacy
Deze website gebruikt cookies. Je kan dit uitschakelen in je browser, maar bepaalde delen van de website zullen niet langer werken. Schouwburg Kortrijk respecteert je privacy. Raadpleeg ons privacystatement en onze verkoopsvoorwaarden voor alle info.
Onze privacyverklaring