De podiumtips van Senne

Senne volgde bij onze Schouwburg enkele weken stage en daarom vroegen we aan hem wat hij zeker aanraadt en wat hij zelf wil zien. Zo heeft hij, voor jullie, drie persoonlijke podiumtips opgesteld. Bovendien wil hij op deze manier aantonen dat er wel degelijk stukken op ons podium terechtkomen die ook voor ‘de jeugd van tegenwoordig’ is. 

Senne (°2004) is geboren te Kortrijk en woont in Beveren-Leie. Hij zit nu in zijn laatste jaar secundair onderwijs en volgt Communicatie en Media. Senne volgde bij ons stage voor een periode van drie weken bij de dienst communicatie. Volgend jaar is hij te vinden in de campus van Howest, want daar gaat hij namelijk Sociaal Werk gaan studeren.

1. Verwachtingen genoeg

In het begin van de lockdown, ben ik in contact gekomen met de Vlaamse hiphop-scene en zo ben ik beginnen luisteren naar het lied ‘Steentje’ van Brihang. Een lied dat wel gekend staat bij vele mensen. Naarmate de tijd vorderde ben ik meer en meer naar de Brusselse muziek toegetrokken en luisterde ik dan naar artiesten als Zwangere Guy en Stikstof. Ondertussen ben ik redelijk onbekend met de nieuwe muziek van Brihang, maar ik ben ook zeer benieuwd naar wat hij tot nu toe heeft gemaakt. Mijn jongere zus luistert af en toe wel naar zijn laatste plaat ‘Casco’ en volgens haar is het wel een enorm goed album. Ik vind dat hij een artiest is die iets anders heeft dan de rest. Zijn uitstraling en manier van doen is zeer speciaal en wat hij kan doen op beats vind ik echt formidabel.

 • Brihang
 • 27 mei ‘22
 • €22
 • Tickets en info vind je hier

2. Een dagje vol humor

Als grote humor fan spreekt het humorfestival ‘Vijgen na Pasen’ me enorm hard aan. Zelf ken ik geen enkele artiest die komt, maar na een beetje opzoekwerk zien het er allemaal zeer goede artiesten uit. Normaal zou ik niet rap naar een cabaret stuk gaan kijken, maar aangezien er drie artiesten komen op één dag is er een grote kans dat je mij er terugvindt. Zelf ben ik te vinden ik elk soort humor, natuurlijk meer in de ene dan in de andere, maar ik sta wel voor alles open. Bovendien vind ik dat dit ééndaagse festival zeer aantrekkelijk is en ik hoop dat ik er niet de enige zal zijn.

 • 'Broeden' + 'Amai' + 'Contact'
 • 7 mei ‘22
 • €25
 • Tickets en info vind je hier

3. Een mind blowing avond

Enkele jaren geleden ben ik samen met mij ouders komen kijken naar één van de eerste voorstelling van Nicholas. Sindsdien is hij eventjes op tv geweest, maar daarna was de goochelaar wat van de radar verdwenen. En nu, sinds kort, zie ik doorheen Stad Kortrijk affiches hangen van een nieuwe voorstelling. De voorstelling die ik heb gezien, ondertussen al vijf of zes jaar geleden, was zeer spectaculair. Aangezien die voorstelling zo was, heb ik hoge verwachtingen naar wat er aan komt. Zijn goocheltrucjes zijn soms zo mind blowing dat ik er soms nog enkele dagen aan denk. Bovendien is Nicholas een artiest die weet hoe hij zijn volk moet meetrekken in de show en dat vind ik wel iets hebben.

 • In alle eerlijkheid
 • 28 mei '22
 • €17,50 (rang 3), 19,50 (rang 1 en 2)
 • Tickets en info vind je hier