Muziekcentrum Track, Schouwburg Kortrijk en Stad Kortrijk presenteren het Kortrijkse belpopboek ‘Van Johny Turbo tot Amenra’. Auteur en notoir belpopkenner Jan Delvaux schetste een overzicht van de Kortrijkse muziekgeschiedenis aan de hand van dertig bepalende muzikale momenten.

30 muzikale momenten

De muzikale momenten die aan bod komen zijn heel divers: het gaat van de levenswijsheid van Johny Turbo tot de metalreligie van Amenra. En daartussen: de oerpunk van P.I.G.Z., de electrorock van Goose, de pianovirtuositeit van François Glorieux en het muzikale maximalisme van SX. Deze gefragmenteerde aanpak vormt een overzichtelijke waaier van de rijke Kortrijkse muziekscene.

Kwaliteitsmerk Delvaux

Schrijver Jan Delvaux is lang niet aan zijn proefstuk toe. Delvaux schreef al meerdere boeken over de Belgische popgeschiedenis en staat bekend als absolute kenner van het genre. Zo vertelt hij al 400 afleveringen lang markante Belgenverhalen op Radio 1 en was hij de externe harde schijf van Belpop op Canvas. Samen met Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing) maakt hij onder de vlag Belpop Bonanza theater en televisie over de mooiste momenten uit de nationale muziekgeschiedenis.

Verkooppunten

Het boek kost € 23 en is te koop in Muziekcentrum Track of in de lokale boeken- en platenhandels*, bij Dienst Toerisme en in de Kortrijkse bibliotheken

*Crate Records, Vinylcorner/PAND.A, Boekenhuis Theoria, NON MOODshop en Standaard Boekhandel Kortrijk.