De keuze van Kayleigh Callant

Nick Cave: Distant Sky op VRT nu

"Ik snak al een tijdje naar een goed stukske muziek, wetende dat er lang geen concerten en festivals meer op de agenda staan. En dat stukske muziek heb ik nu zeker en vast gevonden. Op Vrt nu kan je ‘Nick Cave: Distant Sky’ bekijken. Het is een opname van het optreden in Kopenhagen in 2017.

Nu, wat is er zo speciaal aan? Het is op een manier opgenomen dat je echt het gevoel hebt dat je gewoon in die zaal staat.

Het was (volgens mij) de bedoeling van David Barnard (de regisseur) om gewoon de pure, rauwe beleving van het concert op beeld te brengen. Je ziet bijvoorbeeld geen beelden van een chaotische voorbereiding. Er zijn alleen maar camera’s gericht op het podium, de zaal en deels het publiek. Er worden ook geen geluiden uitgeknipt of aangepast, je hoort bv de count-off van de drummer, de menigte die op bepaalde momenten lawaai maakt, toeschouwers die zachtjes de lyrics fluisteren etc.  Het is dus echt een aanrader als je concerten al mist en graag eentje wil bekijken waarbij je het gevoel krijgt dat je daar zelf staat. De sfeer en de gehele beleving zitten er gewoon boenk op!"

(KAYLEIGH CALLANT - Stagiaire Muziekcentrum Track)

Herbeleef HIER het legendarische concert van Nick Cave.

Nog meer cultuur ontdekken? Bekijk hier alle tips van onze collega's.