Driven

Verandering en verbouwen staat duidelijk centraal op de site van de 'Drie Hofsteden' in Kortrijk. Maar wie zijn die mensen achter de gevels, wat zijn hun verhalen en belangrijke levens objecten?


Een object is een tastbaar iets, meestal bestaand uit levenloze materie. Met de meeste voorwerpen uit onze omgeving gaan we achteloos om. Het ene is makkelijk vervangbaar door het andere. Het zijn vaak wegwerpproducten geworden. Maar is dit zo, zijn er objecten die meer betekenen dan we op eerste zicht zien?
Sommige voorwerpen hebben speciale waarde, aan sommige raken we gehecht en zijn onvervangbaar. Ze hebben een grote symbolische of emotionele waarde.

De intieme tentoonstelling 'Driven, verhalen van objecten', een organisatie van Schouwburg Kortrijk, is het resultaat van een zoektocht naar deze voorwerpen bij de bewoners van de de 'Drie Hofsteden', een site onderhevig aan verandering en verbouwing. In de zoektocht naar deze objecten krijg je een persoonlijk project van de bewoners, een portret dat getoond zal worden in een intieme tentoonstelling waar je de bewoners en misschien ook jezelf beter leert kennen. Curator van deze tentoonstelling is kunstenaar Jonas Vansteenkiste. Jan Ovaere was de lijm tussen alle actoren tijdens het project. 

Wil je meer weten over Driven? Contacteer Jan Ovaere