Stad Kortrijk - Jonas Verbeke

CORONAMAATREGELEN

Op het laatste overlegcomité van 04 maart werd beslist om vanaf maandag 07 maart over te schakelen op code geel van de coronabarometer. Dit betekent dat bijna alle coronamaatregelen wegvallen. Zo is het Covid Safe Ticket alsook een mondmasker niet langer van doen.

COVID SAFE TICKET (CST)

Het Covid Safe Ticket is niet langer van toepassing. Zowel voor het betreden van de Schouwburgza(a)l(en) als in de foyer dient men geen CST meer voor te leggen.

MONDMASKER

Ook het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht.
Uiteraard kunnen mensen die het wensen nog steeds een mondmasker dragen tijdens een voorstelling.

Foyer

Ook wat de foyer betreft gelden geen (extra) maatregelen meer. Ook hier dient geen CST meer voorgelegd te worden alsook geen mondmasker meer gedragen te worden.

BLIJVENDE VOORZORGSMAATREGELEN

De schouwburg blijft wel nog steeds inzetten op een veilige omgeving voor iedereen. Zo blijven een aantal voorzorgsmaatregelen nog steeds gelden en dit het belang van ieders gezondheid. Schouwburg Kortrijk doet er zo nog steeds alles aan om besmetting met en verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen bij al hun activiteiten:

 • Handen kunnen gedesinfecteerd worden bij het betreden van de locatie. We voorzien desinfecterende handgel aan de in- en uitgangen.  
 • Het sanitair wordt voor en na elke activiteit (grondig) gereinigd en ontsmet. Hierbij schenken we extra aandacht aan hoge contactoppervlakken zoals klinken, kranen en spoelbakknoppen.
 • We zorgen telkens voor maximale verluchting van alle ruimtes.
 • Personen die in de laatste 14 dagen voor hun bezoek in contact geweest zijn met iemand die COVID-19 heeft of zelf COVID-19 gehad hebben en daar korter dan twee weken geleden van genezen zijn worden niet toegelaten.
   

Alles op alles!

Wij zetten alles op alles om je cultuurbezoek veilig te laten verlopen. Zelfs Wouter Deprez had het opgemerkt tijdens zijn drie eivolle premièrevoorstellingen in oktober vorig jaar en bedankte het Schouwburgteam voor deze extra inspanningen. Onze technische ploeg heeft nl. 4 ramen uit onze glaskoepel verwijderd. Zo optimaliseren we verder onze verluchting. De luchtkwaliteit wordt gemonitord dankzij CO2-meters.

Ons fantastisch poetsteam zorgt ervoor dat toiletten en contactoppervlakten (zoals klinken) extra gepoetst worden. Overal vind je ontsmettingsgel voor je handen. En voor jouw veiligheid draagt ons personeel een mondmasker. We zetten dus alles op alles om cultuur veilig mogelijk te maken.

We danken jullie voor jullie vertrouwen. 

Er kunnen uiteraard - vanwege ziekte, quarantaine, reisbeperking of repetitiemoeilijkheden - nog steeds voorstellingen worden geannuleerd of verplaatst. Hieronder alvast een overzicht van de verplaatsingen/annuleringen:

Voorstellingen die werden verplaatst

 • De voorstelling 'Influencer' van Henk Rijckaert werd verplaatst naar dinsdag 05 april. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Tickethouders worden gecontacteerd per mail.
 • Het concert van Brihang werd verplaatst naar vrijdag 27 mei. 
 • De te-gast voorstelling 'Weekendje Bouillon' van Het Prethuis wordt verplaatst naar woensdag 08.06.'22. De tickets blijven geldig. Tickethouders worden gecontacteerd via mail.
 • De voorstelling 'De Bourgondiërs' van Bart Van Loo wordt verplaatst naar zaterdag 25.06.'22. De tickets blijven geldig. Tickethouders worden gecontacteerd via mail.

Annulaties

 • De te-gast voorstelling 'De Lustige weduwe' van het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel (20 & 27.03, 03.04) wordt geannuleerd. Tickets worden terugbetaald.
 • De voorstelling 'Een kolfje'  van Freek De Jonghe (07.05.2022) wordt geannuleerd. Door de geldende coronamaatregelen in Nederland kan Freek zijn show niet naar behoren voorbereiden.

We wensen jullie alvast veel cultureel genot!

</f30