Verhalen

100 jaar Schouwburg, dat is 100 jaar cultuur in Kortrijk. Een rijke geschiedenis vol straffe verhalen, maar doorspekt met faits divers. En net die maken het zo leuk...  

Tijdens ons feestjaar blikken we graag terug op dat rijke verleden in al zijn aspecten. Een van de belangrijkste onderdelen van dat verleden zijn jullie, ons publiek. Zo kwamen jullie bij ons over de vloer voor een goed theaterstuk, verbluffende dansvoorstelling, expo, workshop of gewoon voor een gezellige babbel in de foyer. Bedankt daarvoor, we vonden het steeds erg fijn jullie erbij te hebben.

Nu we zelf het verleden induiken, vragen we jullie dit ook te doen.

Zo roepen we jullie massaal op je wildste verhaal, zotste anekdote of meest memorabele herinnering aan Schouwburg Kortrijk door te sturen. Dit kan via schouwburg@kortrijk.be. Bezorg je het ons liever zoals in 1920? Verstuur je gele briefkaart richting Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk.

De verhalen publiceren we online of in onze echte Schouwburgkrant die verschijnt vanaf oktober 2020. 

Bewoners van Kortrijkse woonzorgcentra vertellen hun Schouwburgervaringen.

Schouwburg Kortrijk nodigt begin 2020 (pre-corona) bewoners van Kortrijkse woonzorgcentra uit in het cultuurcentrum. Samen met hen diept het Schouwburgteam herinneringen op uit het verleden.

Archiefzoektocht

Ondertussen duikt een team van vrijwilligers en medewerkers in de archieven. Hieronder geven we je graag enkele straffe beelden mee van onze zoektocht. Heb jij tips of zelf ontdekkingen op je zolder? Laat het ons weten. Heb je zelf goesting om mee te zoeken naar het verleden van Schouwburg Kortrijk. Laat het ons weten.