Spinragtips van Katrijn

Elk jaar komt de Kotrijkse Katrijn Loosveldt met haar gezin naar Spinrag, het festival dat hen keer op keer verleidt. De aantrekkingskracht? De aangename en ontspannen sfeer in de stad die zowel jong als oud bekoort.

Spinrag is voor hen de ideale gelegenheid om andere gezinnen, familie en vrienden te ontmoeten. Voor of na de voorstelling een hapje eten of tussendoor smullen van een ijsje: het zijn altijd leuke gelegenheden om na te praten over de indrukwekkende performances.

Waarom Spinrag?

Het gezin maakt bewust tijd vrij voor Spinrag om de kinderen Annette (12), Suzanne (10) en Bent (5) onder te dompelen in allerlei podiumkunstervaring.

Daarnaast pikken Katrijn en echtgenoot Hendrik doorheen het seizoen ook graag zelf iets mee. Onder de noemer 'cultuuruur' stellen ze samen met twee andere koppels een miniprogramma vn voorstellingen samen. Zo ontdekten ze al opwindende, verrassende en onbekende pareltjes.

Sneak peek zorgt voor een gevarieerde selectie

We boden Katrijn een sneak peek in het programma van Spinrag 2024. Ze stippelde een traject uit waarin ze zich onder meer liet leiden door de interesses van haar kinderen. Resultaat is een gevarieerde selectie vol film en theater voor verschillende leeftijden.

(Her)ontdek het kind in jezelf en beleef samen met Katrijn de Spinrag-experience!

'T NEST (Spel / Performance - Alle leeftijden)

"De omschrijving prikkelt de verbeelding. Ik denk vooral dat Bent en Annette zich hier helemaal thuis zullen voelen: ontdekken, experimenteren en creëren. Zelf zijn we ook erg benieuwd naar de creaties van jonge artiesten."

Doorlopend open van zo 12.02 t.e.m. vr 16.02 tussen 14:00 & 17:00.
Iedere dag om 16:00 is er een optreden van jonge artiesten.
HAL B - Muziekcentrum Track

The city as a strategy (Participatieve installatie - Alle leeftijden)

"De stad van morgen boetseren, een vorm geven aan dromen en knotsgekke ideeën: dat wordt zowel voor Bent als voor zijn oudere zussen Suzanne en Annette een leuke doe-activiteit.

Doorlopend open van zo 11.02 t.e.m. vr 16.02 tussen 14:00 & 17:00
De Paardenstallen (Korte Kapucijnenstraat Kortrijk)

Onder het maaiveld junior (Film / Documentaire - 6+)

"Ik zag 'Onder het maaiveld junior' voor volwassenen. Straf hoe de bodemwereld daarin werd verfilmd! Dit gevoel wil ik heel graag met kinderen delen (ook al houdt Suzanne niet zo van kriebeldiertjes)"

Ma 12.02 om 14:30 & do 15.02 om 14:30
Budascoop

Dancing Queen (Film / avontuur - 9+)

"Een film voor dansen! Onze meisjes houden van muziek, dansen en dromen. Daarom sprak 'Dancing Queen' hen meteen aan.

Ma 12.02 om 14:30 - wo 14.02 om 14:30 - za 17.02 om 14:30 - zo 18.02 om 10:30
Budascoop

Papierlied - Annelies Van Hullebusch & Wanda Eyckerman (Theater - 4+)

"Een schaduwspel met pop-upmaquettes gecombineerd met klank en licht? Klinkt magisch en mysterieus. Creëren in zijn puurste vorm, lijkt het me. Hier neem ik Bent graag mee naartoe, want hij is dol op knippen en fantaseren

Do 15.02 om 14:00 & 17:00
Concertstudio

Fratssen - BRONKS & Ballet Dommage (Theater - Alle leeftijden)

"Het leeftijdsverschil tussen de kinderen in ons gezin is vrij groot, maar 'Fratssen' zal hen ongetwijfeld allemaal aanspreken. Een voorstelling in de vorm van een familiefeest: dat maakt ons allemaal nieuwsgierig!

Vr 16.02 om 14:00 & 18:00
VC Mozaïek

Pingouïn* - Cie Virgule (FR) (Dans - 3+)

"Bent heeft veel gevoel voor ritme: als hij muziek hoort, blijft hij niet stilstaan. Een echte performer! Een voorstelling met hiphop, hedendaagse dans en tapdans lijkt me echt iets voor hem.

Za 17.02 om 14:00 & 16:00
Budascoop (zaal 2)

Meer info & tickets

 

Alle Spinragvoorstellingen vallen onder CUBO.

 

www.spinrag.be

Ticketservice Kortrijk
Conservatoriumplein 1
8500 Kortrijk
056 23 98 55

Filmtickets ook aan de kassa van Budascoop mogelijk