De keuze van Vital Hoornaert

Rock 'n' Roll High School 

"Stijn van De Voorde was in februari nog te gast in onze concertstudio met zijn voorstelling ‘For those About To Rock: I Salute You’. In een ijltempo bombardeerde hij zijn publiek met zowel interessante als banale wist-je-datjes en met persoonlijke anekdotes over het rock’n-rollwereldje. Van Nirvana-t-shirts over Nickelback-haat en het gitaarwerpen van Prince. Een intense maar zeer vermakelijke ervaring."

"In deze miniserie gaan Stijn Van De Voorde (Stubru-icoon) en Thibault Christiaensen (Equal Idiots-frontman en Slimste Mens-revelatie van weleer) samen op zoek naar de heimat van hun rockhelden. Beide mannen zijn muziekliefhebbers en onmiskenbaar ook -kenners, en bezitten daarnaast een haast professionele manier van zichzelf niet serieus te nemen. Dat maakt hen tot een geestig duo, en de reeks tot zeer verteerbaar quarantaine-materiaal."

"Bekijk deze reeks eerder voor haar humoristische ondertoon dan voor haar ‘muzikale meerwaarde’ . Ze is eerder het verslag van een roadtrip, dan dat ze voor muziekdocumentaire kan doorgaan. Er zijn weddenschappen met een karaokeoptreden als inzet, er is vettig eten, Thibault slaapt weeral eens op de achterbank en er worden plekken bezocht waar, als ze eerlijk moeten zijn, niets te zien valt."

Bekijk Rock 'n' Roll High School HIER.

"Voor wie na deze twee seizoenen niet genoeg kan krijgen Van De Voordes tongue-in-cheek presentatiestijl raad ik respectievelijk ‘Studio Ibiza’, ‘California Love’ en ‘Great! Britain’ aan. Ook allen te bekijken op vrt.nu."

(Vital Hoornaert - Administratief medewerker Muziekcentrum Track)

Nog meer cultuur ontdekken? Bekijk hier alle tips van onze collega's.