Ontdek hieronder welke Schouwburgvoorstellingen allemaal in het CUBO-abonnement zijn opgenomen en je dus gratis kan gaan bekijken. 

 • Selam

  Cie Chara
  Op zoek naar een meertalig lichaam
  za 23 sep ’23

  Gebaseerd op het bewegingsonderzoek voor ‘HIT 7AYT’, ontwikkelde Cie Chara een performance voor de openbare ruimte. In deze locatievoorstelling geven zij het bewegingsmateriaal, dat is ontstaan uit observaties in de publieke ruimte en in de privésfeer weer terug aan de straat. Zo onderzoeken ze hoe de in Casablanca ontstane bewegingstaal communiceert met de choreografie van het alledaagse leven op de plekken waar ze de voorstelling spelen. 

 • HIT 7AYT حايط حيث

  Cie Chara
  Wat onze gebaren vertellen
  za 23 sep ’23

  ‘HIT 7AYT’, Darija (een Marrokaans dialect) voor “vanwege de muur”, is de eerste voorstelling van een gloednieuwe Marokkaanse danscompagnie, opgericht door dansers met roots in de Breakingcultuur. 

 • 30 Years!

  Aka Moon
  Vier mee 30 jaar Aka Moon!
  za 30 sep ’23

  VVK: € 18  / € 15 (Wild Card) / € 7 (student)
  ADD € 21 
  Gratis voor CUBO-leden

   

  In een tijd waarin we al snel denken dat alles met een vingerknip kan worden geregeld, waarin we het aantal ervaringen verkiezen boven de kwaliteit ervan, nodigt Aka Moon ons uit om net andersom te denken. Om jezelf open te stellen voor de wereld. Om samen te komen. Om volop nieuwsgierig te zijn.

  CUBO-leden kunnen enkel telefonisch (056 23 98 55) hun tickets bestellen
 • Rommelpaard (3+)

  4Hoog
  Wie zoekt, die vindt?
  zo 1 okt ’23

  ‘Rommelpaard’ is een poëtische voorstelling over orde in de wanorde, over zoeken en niet direct vinden. En over dingen die nog niet weten in welke doos ze moeten.

 • A New World of Percussions

  Hands in Motion
  Reis rond de wereld in percussie
  zo 8 okt ’23

  Door akoestische instrumenten te combineren met elektronische effecten, creëert Hands in Motion een eigen speeltuin waarin naar hartenlust getrommeld, geschud en gestampt wordt. Het resultaat: groovy soundscapes en aanstekelijke beats. Trance-opwekkend!

 • JazzCats Club Show

  Matthias Van de Brande Trio
  zo 8 okt ’23

  € 8,50 / Gratis voor CUBO-leden

 • DEMONstratio

  Milø Slayers
  Waar kunst en kleur samenkomen
  za 14 okt ’23

  In 2015 onthulde een röntgenscan dat onder de verflagen van het beroemde ‘Zwart Vierkant’ van Kasimir Malevitsj (1915) een racistisch opschrift verborgen zit. Zelfs de opperste abstractie blijkt niet vrij van politiek. Precies die spanning zetten drie zwarte performers op scherp in ‘DEMONstratio’. 

 • Grasshoppers (7+)

  Circus Katoen
  Creatief met gras
  zo 15 okt ’23

  ‘Grasshoppers’ is een voorstelling over de veerkracht en kwetsbaarheid van de natuur en de rol die wij daarin spelen. Met een grasmat in de hoofdrol zoekt Circus Katoen naar een speelse manier om te verbeelden wat het groen in de wereld zo allemaal te verduren krijgt. Twee acrobaten doen de strafste en gekste dingen met het gras, verwijzend naar de mens die denkt meester van de natuur te zijn. Vindingrijk en ontroerend wordt duidelijk: het gras is altijd groener in V-Tex.

 • Josse Jnr.

  Ahilan Ratnamohan & Josse de Pauw/ LOD
  Vlaams zijn, kun je dat leren?
  zo 15 okt ’23

  Etuwe Bright Junior, Ahilan Ratnamohan en Josse De Pauw doen een simpele maar zeer ingewikkelde poging om Junior teksten van De Pauw te laten leren. Junior kwam naar België om profvoetballer te worden, maar dat mislukte. Ahilan is Australiër met een Tamil-achtergrond, gevestigd in België. En Josse? Die leeft in eigen land en is al decennia een gevierd maker. ‘Josse Jnr.’ is hun onderzoek naar taal, hoe je ze leert en (niet) beheerst, en de ongelijkheid die daaruit voortkomt. Is Vlaams-zijn overdraagbaar? Ontdek het in Budascoop!

 • Beyond the Future

  Harmonie Eendracht & Jef Neve
  Jef Neve en zijn 80-koppige bende
  za 21 okt ’23

  In de unieke sfeer van de Kortrijkse Sint-Elisabethkerk nodigt de Aalbeekse harmonie Eendracht de gerenommeerde pianist Jef Neve uit voor een gezamenlijk concert. Het wordt de gevarieerde en boeiende afsluiter van het jubileumjaar van het orkest, dat in 2023 75 jaar oud is. 

 • Bagger

  Tom Vermeir & Patricia Kargbo/ Compagnie Cecilia
  Theater binnen het theater
  wo 25 okt ’23

  Met de energie van het betere hoorspel en geflankeerd door een liveband nemen Patricia Kargbo en Tom Vermeir je mee op een kolkende trip in de ijle schemerzone tussen theater en muziek. Een voorstelling op het scherp van de snede, die veel inspiratie haalt uit spoken word, rap en (post)punk. Baggeren maar!

 • De Kwetsbaren

  Rashif el Kaoui/ fABULEUS
  Jonge wolven gaan de uitdaging aan
  do 26 okt ’23

  In ‘De Kwetsbaren’, een theaterproductie met 8 jongeren, mixt acteur, (audio)maker en schrijver Rashif El Kaoui filosofie met pulp en sciencefiction. Hoe ga je om met de blik van de ander? En wat doe je als die blik dodelijk is? ‘The Hunger Games’ meets ‘Das Experiment’. Maar welkom, hè!

 • Voyeur

  Verona Verbakel
  Monoloog als een mokerslag
  vr 27 okt ’23

  In de persoonlijke monoloog ‘Voyeur’ vertelt actrice Verona Verbakel het aangrijpende verhaal van een kind dat uit haar omgeving wordt weggerukt en het zelf moet uitzoeken in een wereld die statisch, juridisch en arbitrair te werk gaat. Uithuilen kan in de sofa, voor de televisie, wanneer de begeleiders van de gesloten jeugdinstelling niet kijken en hun kruiswoordraadsels verder invullen. Dit is geen verhaal over vergeving, medelijden of wraak. Dit is het terugvorderen van het narratief. 

 • ‘Between you and me – Whispered stories are never retold the same ‘ & I'm sticking with you

  Passerelle/ Vanhulle Dance Theatre (Laura Vanhulle & Oliver Russell) & Vera Tussing
  Jong danstalent laat zich zien
  do 2 nov ’23
  -
  za 4 nov ’23

  De Double Bill van Passerelle is een jaarlijkse double én blind date met jong aanstormend danstalent. Onder anderen Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez en Alexander Vantournhout gingen in het begin van hun carrière in zee met Passerelle. Dit jaar komt het werk van Vera Tussing aan bod, en dat van Laura Vanhulle en Oliver Russell. Wat verbergen we en wat onthullen we? Wat betekent het om iets te delen als we niet het volledige verhaal vertellen? De explosieve bewegingstaal van Vanhulle Dance Theater helpt deze vragen mee ontrafelen. 

 • Raï Roots - Hommage à Ahmed Zergui

  Jamel Reffes
  Tussen raï en rock-’n-roll
  wo 8 nov ’23

   De Algerijnse singer-songwriter Ahmed Zergui, geboren in 1948 in Sidi Bel Abbes, wordt beschouwd als een van de pioniers van de zogenaamde "elektrische" raï. Hij liet een rijke discografie na, en nummers die later door vele Raï-artiesten werden gecoverd, zoals Cheb Khaled die zijn beroemde ‘Ya Chaba’ of ‘Delali ha delali’ zong.

 • Foreshadow

  Alexander Vantournhout
  Een muur van mogelijkheden
  do 9 nov ’23

  Alexander Vantournhout jaagt een groep dansers op de kast. Of beter: op de muur.

 • SOILED

  Michael Turinsky
  Kwetsbaar en krachtig
  za 11 nov ’23
  -
  zo 12 nov ’23

  In ‘SOILED’ schetst Michael Turinsky een utopische mens die zich afzet tegen het beschaafde, rechtlijnige, aseptische, afgebakende lichaam. Er ontstaat een fantasierijke auditieve ruimte, ook toegankelijk voor blinde mensen en mensen met een visuele beperking. 

 • Precarious Moves

  Michael Turinsky
  Kwetsbaar en krachtig
  di 14 nov ’23
  -
  wo 15 nov ’23

  In de solo ‘Precarious moves’ is Turinsky zelf de protagonist. Hoe zet een lichaam zich in beweging als de relatie met de omgeving fundamenteel precair en kwetsbaar blijkt?