Ontdek hieronder welke Schouwburgvoorstellingen allemaal in het CUBO-abonnement zijn opgenomen en je dus gratis kan gaan bekijken. 

 • State Shift

  The Ruggeds
  De danswereld op zijn kop!
  zo 5 feb ’23

  Zoals water verandert van gedaante, veranderen Lee en Roy hun benadering van de vloer. In het duet ‘Waterbrothers’ dagen zij elkaar uit in een stroom van bewegingen. In de solo ‘Turns’ probeert Virgil ‘Skychief’ Dey soms nogal letterlijk zijn draai te vinden. Zijn bewegingsvermogen geeft hem de vrijheid om altijd een nieuwe weg in te slaan. Met muzikale begeleiding door Jessy ‘Boi Beige’ Kemper. De danswereld op zijn kop!

 • JazzCats Club Show

  Lucid Lucia
  zo 5 feb ’23

  € 8,50 / Gratis voor CUBO-leden

 • Beat Love Oracle
  Avontuurlijk rockkwartet met marimba als kloppend hart
  zo 12 feb ’23

  Als je een avontuurlijk rockkwartet wil zijn, dan kies je voor de … marimba! Frank Zappa deed het hen al voor, maar Beat Love Oracle gaat nog een stap verder en maakt van de marimba het kloppende hart van de band. 

 • Who's Tupac

  Jr.cE.sA.r / NNT & KVS
  To be or not to be Tupac
  wo 15 feb ’23

  Na zinderende muziektheaterstukken over onder meer Malcolm X en Winnie Mandela, wekt theatercollectief Jr.cE.sA.r opnieuw een belangrijke en omstreden figuur tot leven. Voor wie de nineties niet (bewust) heeft meegemaakt: Tupac Amaru Shakur was een legendarische rapper die ondertussen even lang dood is als hij geleefd heeft. Een ‘rebel with a cause’.

 • Pippi Powerrrrr (8+)

  Het Laagland (Nl)
  Energiek theater voor jongens én meiden
  wo 22 feb ’23

  Pippi maakt plaats voor een bonte club actrices op de dansvloer: van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand. Samen op ontdekkingstocht naar ieders eigen power, niet alleen met Pippi als voorbeeld, maar ook met moedige meisjes als Billie Eilish, Simone Biles en Greta Thunberg. Durf jij jezelf te zijn én te laten zien? 

 • Epitaphs of Afterwardsness (Machaut - Bach - Kurtag - Ligeti)

  Jan Michiels & Graindelavoix - Björn Schmelzer
  Twee componisten in dialoog
  wo 1 mrt ’23

  € 24 / 7 (-26)

  Wat gebeurt er met een 14de eeuwse compositie van het kaliber van de Machaut als ze wordt opgesteld te midden van enkele andere, minutieus geselecteerde muzikale epitafen uit de 18de, 19de en 20ste eeuw? Ontdek het in de Sint-Elisabethkerk van Kortrijk!

  CUBO-leden reserveren hun tickets telefonisch
  via 056 23 98 55
 • First Memory

  Noé Soulier
  Als lichamen klanken worden
  do 2 mrt ’23

  € 22 / 7 (-26)

  ‘First Memory’ is een productie voor acht dansers waarbij beweging het uitgangspunt vormt voor een choreografisch, muzikaal en beeldend onderzoek. 

  CUBO-leden reserveren hun tickets telefonisch
  via 056 23 98 55
 • A Well-Tempered Conversation

  Julien Libeer
  Luister, daar is Libeer weer
  vr 3 mrt ’23

  € 20 / 7 (-26)

  De Belgische pianist Julien Libeer voelt zich thuis in opera, orkestrale muziek, kamermuziek en het pianorepertoire. Laat de toetsen van deze internationale topper je in vervoering brengen!

   

  CUBO-leden reserveren hun tickets telefonisch
  via 056 23 98 55

   

 • Stabat Mater

  Double Bill: Brussels Philharmonic & Il Gardellino
  Tweemaal Stabat Mater
  vr 3 mrt ’23

  € 37 / 14 (-26)

  We starten deze 'Stabat Mater' Double Bill met Brussels Philharmonic die de versie van Antonín Dvorák opnieuw nieuw leven in blazen.  Daarna brengt  het internationaal gelauwerde periode-orkest Il Gardellino een van de meest beklijvende composities uit het religieuze repertoire van Giovanni Battista Pergolesi .
  Breng voor de zekerheid maar een zakdoek mee.

  CUBO-leden reserveren hun tickets telefonisch
  via 056 23 98 55

 • Dissident

  Lara Staal/ NTGent
  Iedereen terug naar school!
  wo 8 mrt ’23

  Theatermaker Lara Staal ging voor ‘Dissident’ op zoek naar jongeren die zich weigeren aan te passen aan de verwachtingen van het huidig onderwijs. Een aanklacht tegen de mal die het onderwijs vormt, waarin zij die ‘anders’ zijn en uit de boot vallen, nu zelf aan het woord zijn. Zoek de rebel in jezelf en breng hem mee!

 • Zwanen (7+)

  Bryggen
  Zwanen vertellen honderduit
  zo 12 mrt ’23

  Schrijver Nico Boon maakte een nieuw verhaal met alles wat hij over zwanen weet, actrice Hanne Struyf vertelt en Nico Sturm creëert een wereld tussen droom en werkelijkheid. Op het podium zorgen negen zwanen met hun snaarinstrumenten voor de mooiste zwanenmuziek.

 • JazzCats Club Show

  Alex Zhang Hungtai
  zo 12 mrt ’23

  € 8,50 / Gratis voor CUBO-leden

 • What remains

  Zoë Demoustier/ Ultima Vez
  Ons vergankelijk lichaam blootgelegd
  vr 17 mrt ’23

  In ‘What Remains’ brengt Zoë Demoustier twee generaties samen op scène: kinderen die beginnen aan het leven en oudere dansers die het leven achter zich laten. De uitkomst van die ontmoeting is een fysiek en dansant spel tussen oud en jong dat het vergankelijke lichaam blootlegt.

 • Piano - Fortepiano – Harpsichord

  Anthony Romaniuk
  Is het klassiek? Of electro?
  zo 19 mrt ’23

  Vier klavierinstrumenten, één pianist en een straf matineeconcert vol verschillende muziekstijlen

   

 • Een of andere Rus

  ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën
  Hallucinant levensverhaal van een controversiële Rus
  di 21 mrt ’23

  Een straffe cast – met onder anderen Janne Desmet en Eva Binon – brengt een hallucinant levensverhaal op scène. ‘Een of andere Rus’ is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van de in 2020 overleden Eduard Limonov, een man met vele maskers. Hij was een boefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver in New York, een schrijver in Parijs en een strijder aan de kant van Servische oorlogsmisdadigers. We verzinnen dit niet! Welkom in een wereld vol controverse en strijd, maar ook vol liefde.

 • JazzCats Club Show

  Matthias Van de Brande Trio
  zo 2 apr ’23

  € 8,50 / Gratis voor CUBO-leden

 • L’histoire du soldat – Iemands Lief

  Roeland Hendrikx Ensemble
  Stravinsky meets Bart Moeyaert
  zo 23 apr ’23

  Op verzoek van violiste Janine Jansen schreef Bart Moeyaert in 2011 een geheel eigen versie van de tekst van Charles-Ferdinand Ramuz: ‘Iemands lief’. Daarin keert de soldaat Popov terug naar huis, maar kruist hij het pad van de duivel. Het Roeland Hendrikx Ensemble brengt het rijke repertoire voor klarinet, strijkers en piano, en doet dat duivels goed!

 • Zippi (3+)

  FroeFroe
  Zie daar! Een olifant in de kamer!
  zo 23 apr ’23

  Een filosofische, hilarische  kindervoorstelling, geïnspireerd op het bekroonde boek ‘Heb jij misschien Olifant gezien?’ van David Barrow.

 • Sono Io?

  SOIREE PERPLX: Circus Ronaldo
  Vader en zoon samen in het zand van de circuspiste!
  za 29 apr ’23
  -
  ma 1 mei ’23

  Danny Ronaldo behoeft geen introductie meer: al ruim veertig jaar staat hij op de planken of met zijn voeten in het zaagsel van de circuspiste. Zijn zoon Pepijn stond als kleine jongen al naast zijn vader op het podium, en timmert nu zelf aan de weg. In de circustent in het park van OC Marke houden ze elkaar een spiegel voor, waarin je misschien ook jezelf zal herkennen …

 • 3 Geraniums op een Vensterbank

  Eigen Kweek: Joren Vandenbroucke & Annelies Van Hyfte
  Leven op de vensterbank
  do 11 mei ’23

  In deze immersieve performance leer je Patrick en zijn kamerplanten beter kennen. Aan de hand van virtual reality en andere audiovisuele technieken stap je mee in de wereld die de man voor zichzelf opzette, maar waar hij onvermijdelijk in kwam vast te zitten.