De tips van Jan Ovaere

Ik werk al ruim 13 jaar bij Schouwburg Kortrijk als grafisch vormgever. Ik ontwerp o.a. het Schouwburgmagazine, flyers, affiches, programmaboekjes en zoveel meer.

Tip 1: Craquelé (8+)- Studio Orka

Een paar jaar geleden gingen we met het ganse gezin kijken naar de voorstelling 'Chasse Patate' van Studio Orka in Marke. We werden overdonderd. Zo veel jaren later spreken onze kinderen nog altijd van deze voorstelling.  We willen dus zeker deze voorstelling niet missen. Studio Orka kan steeds jong en oud boeien en - jammergenoeg - is het ook één van de laatste kansen om hen nog aan het werk kunnen zien.

'Craquelé (8+)' van Studio Orka - do 29.09.'22 t.e.m. zo 09.10.'22 - Kapel Don Boscocollege

Tip 2: WAKATT van Serge Aimé Coulibaly & Fase Dans Théâtre

Ik heb steeds een voorliefde gehad voor hedendaagse dans en er zitten dit seizoen wel enkele topvoorstellingen in onze dansprogrammatie. Denk maar aan Wim Vandekeybus maar ook het minder gekende werk van Serge Aimé Coulibaly 'WAKATT'.  
De beelden van 'WAKATT' zijn alvast heel sprekend. Ik vermoed dat het een mix wordt van verschillende culturen en dansstijlen. Met originele muziek gecomponeerd en live gespeeld door het driekoppige Magic Malik Orchestra. Een echte must-see voor iedere dansliefhebber. 

'WAKATT' van Serge Aimé Coulibaly & Faso Dance Théâtre - woensdag 18.01.'23 - 20:15 - Schouwburg

 

Tip 3: Stef Kamil Carlens

Wie kent er nu de liedjes niet van BoB Dylan. Stef Kamil Carlens, die ik vooral ken van Zita Swoon , brengt een live eerbetoon aan Bob Dylan. Hij brengt  heel wat muzikanten en instrumenten mee. Hopelijk krijgen we heel wat klassiekers te horen als: 'Just like a woman', 'Like a rolling stone', … en kunnen we deze klassiekers uit volle borst meezingen.

Stef Kamil Carlens and the gates of Eden Play Bob Dylan - donderdag 09.03.'23 - 20:15 - Schouwburg

 

Tip 4: Sono Io? van Circus Ronaldo

Waar is de tijd dat Circus Ronaldo nog van dorp tot dorp trok… Het doe me terugdenken aan mijn kindertijd. Hun nieuwe voorstelling 'Sono Io?' gaat over de relatie tussen vader en zoon. Danny en Pepijn Ronaldo stappen samen de scène op, dat moet wel vonken geven.  Ik verwacht een grappige, herkenbare en meeslepende voorstelling. Ik ben alvast benieuwd!

'Sono Io?' van Circus Ronaldo - za 29 & zo 30.04 (20:00), ma 01.05.'23 (18:00) - Park OC Marke