CUBO = EEN VOORDELIG ABONNEMENT VOOR CULTUURBOUWERS

Word CUltuurBOuwer! Voor 20 euro per maand heb je toegang tot het podium- en filmaanbod georganiseerd door Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA (Budascoop). Je investeert ook mee in creatieve impactprojecten via DURF2030.

We zoeken minimaal 1.000 cultuurbouwers. Zo bouwen we na de coronacrisis aan een sterker cultuurveld in de regio. Samen maken we van Kortrijk dé Culturele Hoofdstad van Europa. 

Vergelijk CUBO een beetje met Netflix en Spotify, maar dan live. CUBO is een uniek abonnement en een primeur voor Vlaanderen!

Ik word CUBO

VOORDELEN

 • Krijg toegang tot het podiumaanbod van Schouwburg Kortrijk. Dat bevat het volledige podiumaanbod met uitzondering van populaire muziek en comedy.

 • Ga naar het reguliere filmaanbod kijken, georganiseerd door kunstencentrum BUDA.

 • Krijg toegang tot het podiumaanbod, georganiseerd door kunstencentrum BUDA.

 • Proef van meer en andere cultuurvormen en help artiesten zo aan meer publiek.

 • Je investeert automatisch mee in het DURFFONDS, dat lokale creatieve ideeën met een positieve impact op onze regio ondersteunt. Zo bouwen we aan een veerkrachtige, creatieve regio en de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa 2030’. Meer nog: je kiest zelf welke projecten ondersteuning krijgen.

 • Ontvang tweewekelijks een cultuurupdate in je mailbox.

SOORTEN CULTUURBOUWERS

 • CUBO:
  Je betaalt 20 euro per maand.
  Je kunt één zitje per voorstelling/film reserveren.

 • CUBO DUO:
  Je betaalt 40 euro per maand.
  Je kunt twee aansluitende zitjes per voorstelling/ film reserveren. Eentje voor jezelf en één voor je vaste cultuurmaatje.

Je abonnement is strikt persoonlijk en kun je niet doorgeven.

HOE WORD JE CULTUURBOUWER?

     Om je in te schrijven doorloop je 6 gemakkelijke stappen:

  1. Je klikt op de button van het abonnement dat je wil aankopen.
  2. Je vult je persoonlijke gegevens in.
  3. Je vult je adresgegevens in.
  4. Je krijgt een mail om je abonnement te bevestigen.
  5. Je vult je rekeningnummer in en bevestigt de domicilie-opdracht.
  6. Je vult enkele gegevens in om je abonnement te koppelen aan je UiTPAS. 

Na het uitvoeren van de 6 stappen finaliseert Ticketservice Kortrijk je lidmaatschap.
Dit kan enkele werkdagen in beslag nemen. Je krijgt een bericht van Ticketservice Kortrijk als je abonnement actief is.

Deze zaken moet je bij de hand hebben tijdens je inschrijving:

 • Je e-mailinbox staat best open.
 • Je bankkaart.
 • Als je een UiTPAS hebt dan hou je best het kaartnummer van je UiTPAS bij de hand. Heb je geen UiTPAS of weet je niet als je een UiTPAS hebt, dan hou je jouw rijksregisternummer bij de hand. Als je kiest voor CUBO DUO, dan hou je ook het rijksregisternummer of UiTPASkaartnummer van je vast cultuurmaatje bij de hand.

Je kan online, telefonisch (056/23 98 55) of aan de balie (Ticketservice, Schouwburgplein 14, Kortrijk) lid worden. 

 

IK SCHRIJF MIJ IN VOOR CUBO OF CUBO DUO

Ik word lid

 

GEEF CUBO CADEAU

Ook nog op zoek naar het ideale (eindejaars)geschenk? Zoek niet langer. Vanaf nu kan je ook ons CUBO-abonnement schenken. Daarenboven ondersteun je met dit cadeau creatieve cultuurprojecten in Kortrijk. 

Kortom: het perfecte eindejaarsgeschenk!

Je kan een waardebon van 3 maanden cadeau doen. De CUBO cadeaubon kan je hieronder bestellen. Na de betaling krijg je de waardebon meteen in je mailbox. Je kan de cadeaubon ook ophalen in Ticketservice Kortrijk (Schouwburgplein 14) tijdens de openingsuren.

CUBO 6mnd

HOE WERKT CUBO?

 • Je kunt je online, telefonisch of aan de balie aansluiten. Via een domicilieopdracht betaal je maandelijks € 20 (CUBO) of € 40 (CUBO DUO).

 • Na enkele werkdagen is je abonnement actief. Vanaf dan kun je voor de voorstellingen met een CUBO-label een ticket reserveren tegen 0 euro.

 • We koppelen je abonnement aan je UiTPAS. Zo kunnen wij aan de avondkassa controleren of je al dan niet lid bent. Breng dus altijd je UiTPAS en identiteitskaart mee naar de voorstelling. Heb je geen UiTPAS? Dan maken we er kosteloos een voor je aan.

 • Je lidmaatschap is persoonlijk. Gereserveerde tickets tegen € 0 kun je niet doorgeven. 

 • Als cultuurbouwer gaat er 10 procent van je maandelijkse bedrag naar het DURFFONDS. Dat gaat automatisch. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Dit fonds maakt creatieve projecten mogelijk met een positieve impact op Kortrijk en regio. Samen met alle leden van CUBO krijg je inspraak en kies je welke cultuurprojecten financiële ondersteuning krijgen.

WELKE VOORSTELLINGEN ZIJN CUBO-VOORSTELLINGEN?


 • Bij iedere CUBO-voorstelling vind je dit logo.
  Zie je dit logo? Dan kan je jouw CUBO-ticket reserveren. 

 • Het reguliere podium- en filmaanbod van kunstencentrum BUDA kun je bezoeken als CUBO-lid. Je ontdekt het programma op de website van kunstencentrum BUDA. 

 • Het podiumaanbod van Schouwburg Kortrijk (behalve populaire muziek en comedy) zit vervat in CUBO. Je ontdekt het programma op de website van Schouwburg Kortrijk.

  CUBO-aanbod Schouwburg
 • De voorstellingen van het NEXTfestival in Kortrijk en de NEXT-busuitstappen vanuit Kortrijk zijn CUBO-voorstellingen.
  Je ontdekt het programma op de website van NEXTfestival.

 • Sommige voorstellingen i.h.k.v. Bij de Buren zijn CUBO-voorstellingen. 

HOE RESERVEER JE NU EEN TICKET?

 • Als CUBO-lid kan je jouw Schouwburgticket aankopen via de website van Schouwburg Kortrijk. Je selecteert je ticket aan het CUBO-tarief. Enkel de aanvrager van het CUBO DUO-abonnement kan online reserveren voor beide personen. Aan de balie kan iedere CUBO reserveren. 
 • Reserveer je tickets voor meerdere CUBO-leden dan reserveer je best jouw tickets telefonisch of aan de balie van Ticketservice Kortrijk.
 • Vindt de CUBO-voorstelling plaats in een andere locatie (bv. Concertstudio, De Kreun,... .) dan reserveer je jouw ticket best telefonisch of aan de balie van Ticketservice Kortrijk.
 • Voor een cinemabezoek in de Budascoop reserveer je jouw ticket via de website van kunstencentrum BUDA. Je selecteert je ticket aan het CUBO-tarief. Reserveren kan ook aan de filmkassa op de dag zelf. Breng zeker je UiTPAS en je ID mee.   
 • Reserveer je ticket voor een podiumvoorstellingen via de website van kunstencentrum BUDA. Je selecteert je ticket aan het CUBO-tarief. Breng zeker je UiTPAS en je ID mee.

Wie zit er achter CUBO?

Het nieuwe abonnement is een samenwerking tussen Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA. DURF2030 begeleidt de projecten van het DURFFONDS. Je maandelijks bedrag wordt beheerd door de medewerkers van Ticketservice Kortrijk (=Stad Kortrijk).

Aanbod kunstencentrum BUDA   Aanbod Schouwburg Kortrijk   Meer over DURF2030 

Algemene CUBO-voorwaarden


CUBO is een experiment. Wij verbinden ons ertoe dit experiment twee jaar lang alle kansen te geven. Tijdens die twee jaar zullen we de werkzaamheid van het abonnement analyseren en verbeteren. Heb je zelf suggesties om het abonnement gebruiksvriendelijker te maken? Stuur ons een mailtje met je suggestie