Ontdek hieronder welke Schouwburgvoorstellingen allemaal in het CUBO-abonnement zijn opgenomen en je dus gratis kan gaan bekijken. 

 • Portici

  Silence Radio & Muziektheater Transparant
  Belgische rebellie in de opera
  di 5 mrt ’24

  ‘Portici’ is een ritmisch dovemansgesprek waarin muziek, dans, (gebaren)taal en trilling strijden om het hoogste woord. Een revolutie in het theater, op de taalgrens tussen horen en voelen, te midden de absurditeiten van de Belgische identiteit.

 • Foon (6+)

  dOFt
  Verbinding verbroken...of net niet?
  vr 8 mrt ’24

  Een dynamische, verrassende en speelse danstheatervoorstelling waar tekst, beweging, muziek, acrobatie en installatiewerk samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke en theatermaker Jonas Vermeulen creëren samen met drie fysieke spelers een poëtische en visuele beleving over de (r)evolutie van ik-zij naar wij. Durven we nog plaats te maken voor elkaar in een leven vol chaos?‍

 • De nieuwe man

  De Hoe
  Een klassieker van de HOE
  za 9 mrt ’24

  Daar is ze dan, de sequel op ‘De man die zijn haar kort liet knippen’! In die originele voorstelling spraken een schrijver en een actrice telkens opnieuw af in de lounge van een hotel om met elkaar te praten. Ooit waren ze verliefd, maar de angst om alles kapot te maken stond hun liefde in de weg. Bijna twee decennia later komen ze elkaar weer tegen. Is de tijd in de nieuwe, op zichzelf staande, voorstelling ‘De nieuwe man’ nu rijp voor een echte dialoog?

 • Héracles sur la tête

  Anne Nguyen/ Cie par Terre
  Een reis door de hiphop
  zo 10 mrt ’24

  ‘Héracles sur la tête’ is een reis naar de oorsprong van de hiphopcultuur. Op basis van een playlist met Amerikaanse rap, die de soms brute realiteit voor Afro-Amerikaanse jongeren vertelt, verkennen vier Franse dansers – twee mannelijke breakdancers en twee hiphopdanseressen – de principes van competitie, hiërarchie en meritocratie. 

 • Pearls

  Joshua Serafin
  Parels van mensen
  di 12 mrt ’24

  'Pearls' is het laatste luik van de trilogie Cosmological Gangbang. Joshua Serafin, Lukresia Quismundo, Bunny Cadag, alle drie Filipijnse vrouwen in verschillende stadia van hun trans-zijn, creëren in deze voorstelling hedendaagse rituelen voor queer lichamen. In 'Pearls' willen de drie performers zichzelf dekoloniseren, en de heteronormatieve culturele en historische ideologieën en iconografieën van hun moederland bevragen. 

 • Malinconico

  Mira Bryssinck
  Magische, meerstemmige melancholie
  do 14 mrt ’24

  Met 'Malinconico' creeert Mira Bryssinck een queer, magisch-realistisch universum, waarin wij zelf samen met de melancholie naar onze plek zoeken in het samenleven. Malinconico brengt troost in een mistroostig landschap, lichtheid in donkerte, muziek in de stilte. 

 • The interrogation

  Edouard Louis & Milo Rau/ NTGENT & IIPM
  Twee kleppers slaan de handen in elkaar
  vr 15 mrt ’24

  Édouard Louis oogst wereldwijd succes met zijn boeken, waarin hij zijn worstelingen in een klein stadje in het noorden van Frankrijk en het opgroeien als jonge homoseksuele man beschrijft. Milo Rau bewijst als regisseur dat theater niet los moet staan van de maatschappij, maar integendeel een noodzakelijke bijdrage levert aan politiek, cultuur en maatschappij. Louis en Rau zijn al lang vrienden. ‘The Interrogation’ is dan ook een heel persoonlijke tekst over twijfelen en falen, een “demonstratie voor kwetsbaarheid”, een moment van poëtische stilstand. 

 • Album Release Tournee

  Jazzlab: OERHERT
  vr 15 mrt ’24
van 3